Ονειρικές διακοπές και γάμοι στην Ελλάδα

Η Ελλάδα είναι γνωστή ως ένας από τους πιο ρομαντικούς προορισμούς. Τα ελληνικά νησιά είναι ο ιδανικός ταξιδιωτικός προορισμός για ρομαντικές διακοπές στην Ελλάδα,  μήνα του μέλιτος, επετείους  ή γάμους. Από τα ενθουσιώδη ηλιοβασιλέματα της Σαντορίνης μέχρι  την ήρεμη ευκαιρία να ξεφύγουμε σε έναν κόσμο όπου τα συναισθήματα ανθίζουν με ευκολία.

 

Πολλά ζευγάρια αποφασίζουν  να επιλέξουν την Ελλάδα ως τον προορισμό τους  για τον γάμο τους επειδή προσφέρει  μερικές από τις πιο μαγικές και μυστικιστικές απόψεις, με απίστευτα φεστιβάλ κάθε μήνα του έτους και ένα από τα πιο εκπληκτικά ηλιοβασιλέματα του κόσμου.

 

Αλλά για να παντρευτείτε στην Ελλάδα υπάρχουν κάποια νομικά ζητήματα που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Τα ζευγάρια υποχρεούνται να προσκομίζουν πιστοποιητικά γέννησης που έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά και τα οποία φέρουν apostille  σφραγίδα.

 

Το apostille είναι μια σφραγίδα που εφαρμόζεται σε πιστοποιημένο έγγραφο που υποδηλώνει τη νόμιμη γνησιότητά του για διεθνή χρήση σύμφωνα με τους όρους της Σύμβασης της Χάγης του 1961 για την κατάργηση της απαίτησης νομιμοποίησης αλλοδαπών δημόσιων εγγράφων.

Μετά την ολοκλήρωση των διατυπώσεων και των τεχνικών πτυχών του γάμου, αρχίζει ο προγραμματισμός για το γάμο και η πραγματική τελετή. Για να πάρετε τις σωστές  αποφάσεις , θα ήταν καλύτερο να προσλάβετε έναν σύμβουλο γάμου στην Ελλάδα. Η πρόσληψη  ενός τοπικού συμβούλου θα σας βοηθήσει να αποφασίσετε για τις τοποθεσίες και όλες τις υπόλοιπες  πτυχές του γάμου.

 

Οι  σύμβουλοι  γάμου στην Ελλάδα είναι αρκετά προσιτοί. Εκτός από τον προγραμματισμό του γάμου, μπορούν να χειριστούν επίσης όλα τα χαρτιά για πολιτικές τελετές, καθολικές τελετές, καθώς και για τους Έλληνες Ορθόδοξους.

 

Οι τοποθεσίες σίγουρα κόβουν την ανάσα, καθώς υπάρχουν υπέροχα μέρη με εκπληκτική θέα στη θάλασσα  και καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα. Για όσους είναι περιπετειώδεις, τότε υπάρχουν γάμοι που γίνονται και στον Όλυμπο.

 

Ίσως λίγο πιο περιπετειώδες τοπίο που θα ταιριάξει καλύτερα τα πάθη σας, είναι το νησί της Κύπρου. Η Κύπρος είναι το τρίτο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου και κάθε χρόνο όλο και περισσότερα ζευγάρια ανταλλάσσουν όρκους στο νησί της Αφροδίτης.

 

Ένα άλλο όμορφο ελληνικό νησί, πολύ δημοφιλές σε όλο τον κόσμο για γαμήλιους προορισμούς  είναι η Σαντορίνη. Είναι εύκολο να καταλάβεις γιατί. Τι θα μπορούσε να είναι πιο μαγικό από την ανταλλαγή όρκων στη σκιά ενός ηφαιστείου με θέα τη γαλάζια θάλασσα;

Άλλες τεχνικές πτυχές ή απαιτήσεις των γάμων είναι οι εξής:

 

  • Διαβατήρια νύφης και γαμπρού και αντίγραφο φωτογραφίας κάθε διαβατηρίου. Δεν απαιτείται apostille και δεν απαιτείται μετάφραση.
  • Άδεια γάμου / Εγγραφή γάμου από το Δημαρχείο σας.
  • Έγγραφα που πρέπει να επικυρωθούν με τον apostile. Το apostille πρέπει να εκδοθεί από το κράτος / χώρα όπου εκδόθηκε το έγγραφό σας.

 

 

Άλλα σημαντικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε:

 

  • Οι πολίτες της Ευρώπης και των ΗΠΑ πρέπει να λάβουν άδεια γάμου.
  • Οι πολίτες των ΗΠΑ πρέπει να διασφαλίσουν ότι η Άδεια Γάμου αναφέρει το όνομα του ατόμου που θέλει να παντρευτεί.
  • Τα ζευγάρια που θα παραμείνουν στη Σαντορίνη για λιγότερο από 24 ώρες πρέπει να λάβουν άδεια γάμου και όχι ενιαία επιστολή θέσης.
  • Εάν πρόκειται για διαζύγιο, τότε θα πρέπει να υπάρχει φωτοαντίγραφο του, δεν απαιτείται μετάφραση.

 

Όλοι ονειρεύονται να έχουν ένα μοναδικό γάμο και η Ελλάδα είναι ο απόλυτος προορισμός.