Οι 10 καλύτεροι ταξιδιωτικοί προορισμοί

Το περιοδικό National Geographic κυκλοφόρησε πρόσφατα μια πρώτη λίστα με τα καλύτερα ταξιδιωτικά σημεία στον κόσμο. Ο κατάλογος βασίστηκε στην αισθητική, την πολιτιστική ακεραιότητα, τις περιβαλλοντικές συνθήκες, την κατάσταση των ιστορικών δομών και τη διαχείριση του τουρισμού. Εδώ είναι η λίστα, μαζί με κάποιες γενικές πληροφορίες για το καθένα.

1) Νορβηγικά Φιόρδ: Ένα από τα μεγάλα θαύματα του κόσμου, οι ψηλές κορυφές της Νορβηγίας βυθίζονται σε υδάτινα κανάλια που είναι ένα από τα εμπορικά σήματα της Νορβηγίας. Δεν υπάρχει άλλο τοπίο όπως αυτό στη γη, και σε συνδυασμό με την παλιά  ρουστίκ εικόνα της χώρας δεν υπάρχει καλύτερος προορισμός. Σαν τουρίστες θα μπορούσατε να εξερευνήσετε την περιοχή και να σχεδιάσετε μόνοι σας το ταξίδι σας, το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει κάθε δραστηριότητα, από το ψάρεμα μέχρι την πεζοπορία. Θα μπορούσατε επίσης να επωφεληθείτε από τα πολυάριθμα ταξιδιωτικά πρακτορεία, τόσο τοπικά όσο και διεθνή, που προσφέρουν προγραμματισμένα ταξίδια στην περιοχή, τα οποία περιλαμβάνουν επιλογές κρουαζιέρας καθώς και ημερήσιες εκδρομές.

2) Νησί Cape Breton, Καναδάς: Το Cape Breton Island βρίσκεται στον ανατολικό Καναδά, λίγο έξω από την ακτή της Νέας Σκωτίας. Το νησί προσφέρει ένα μοναδικό μείγμα γαλλικού και αγγλικού πολιτισμού. Η περιοχή είναι γνωστή για τη λαϊκή της μουσική και τα φθηνά φρέσκα θαλασσινά. Εξερευνήστε το νησί μόνοι σας ή περάστε από ένα ταξιδιωτικό γραφείο!

3) Νότιο Νησί, Νέα Ζηλανδία: Το Νότιο Νησί της Νέας Ζηλανδίας προσφέρει άκρως διαφοροποιημένες ευκαιρίες για παραδοσιακό και οικολογικό τουρισμό. Το νησί περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα οικοσυστημάτων, από τον ωκεανό μέχρι τα βουνά. Το τοπίο προσφέρει απίστευτη ποικιλία δραστηριοτήτων, όπως καγιάκ, σέρφινγκ, σπηλαιολογία και πολλά άλλα. Το νησί χωρίζεται από την υπόλοιπη Νέα Ζηλανδία από τις εντυπωσιακές Νότιες Άλπεις και η απομόνωση επέτρεψε στον πολιτισμό να εξελιχθεί σε σχετική απομόνωση, φέρνοντας ένα μοναδικό μείγμα στη σύγχρονη εποχή

4) Torres del Paine, Χιλή: Ένα άλλο μοναδικό μείγμα βουνού και θάλασσας, το Torres Del Paine προσφέρει μια τεράστια ποικιλία επιλογών στον ταξιδιώτη. Η περιοχή περιλαμβάνει αρκετά εθνικά πάρκα, και οι τουρίστες μπορούν να έχουν μια  εμπειρία ζωής, βλέποντας την ετήσια μετανάστευση της φάλαινας (humpback whale) στους ωκεανούς. Η περιοχή είναι αφιερωμένη στον τουρισμό και υπάρχουν πολλές αναπτυγμένες υπηρεσίες που ειδικεύονται στην υποδοχή τουριστών.

5) Τασμανία, Αυστραλία: Η Τασμανία προσφέρει μια συναρπαστική εμπειρία λόγω της βιοποικιλότητας της. Προσφέρει κάθε είδους τουριστικό αξιοθέατο που συνδυάζεται με μια οικολογική εξειδίκευση που την κάνει να ξεχωρίζει από την ηπειρωτική Αυστραλία. Εάν βρίσκεστε σε παρατεταμένες διακοπές, η επαρχία βρίσκεται σε μικρή απόσταση με το φέρι από την υπόλοιπη χώρα.

6) Πάρκα Rocky Mountain, Καναδάς: Υπάρχουν τέσσερα εθνικά πάρκα της σειράς  Rocky Mountain του Καναδά, που διασχίζουν τις δύο επαρχίες της Αλμπέρτα και της Βρετανικής Κολομβίας. Αυτά τα πάρκα προσφέρουν την ιδανική ευκαιρία για περιήγηση και  αθλητικές δραστηριότητες που μαζί με το μοναδικό τοπίο και την απίστευτη βιοποικιλότητα τα καθιστούν μοναδικά στον κόσμο. Ο Μπάνφ και ο Τζάσπερ είναι ίσως τα πιο διάσημα πάρκα, ενώ το Μπανφ είναι μια απλή ώρα με το αυτοκίνητο από την πόλη του Κάλγκαρι. Το Yoho και το Revelstoke προσφέρουν επίσης εξαιρετικές ευκαιρίες για σκιέρ και πεζοπόρους.

7) Highlands της Σκωτίας, Ηνωμένο Βασίλειο: Ο τέλειος συνδυασμός πολιτιστικής έκφρασης και  φυσικής ομορφιάς. Τα πανύψηλα βουνά προσφέρουν επιλογές για όλα τα γούστα. Για τον περιηγητή, υπάρχουν διάφορες ευκαιρίες. Τα φυσικά αξιοθέατα περιλαμβάνουν το φαράγγι Corrieshaloch και το θρυλικό Loch Ness, πολλά κάστρα και αρχαίες κωμοπόλεις. Η περιοχή προσφέρει ευκαιρίες όλες τις εποχές του χρόνου.

8) Εθνικό Πάρκο Kruger, Νότια Αφρική: Με εκπληκτικό τρόπο, αυτό το πάρκο που βρίσκεται κατά μήκος των συνόρων με τη Μοζαμβίκη είναι ο μόνος προορισμός αφρικανών σαφάρι στην πρώτη δεκάδα. Αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στην ιστορική της προέλευση ως μία από τις πρώτες προστατευόμενες περιοχές στην Αφρική, αλλά και στις καλά αναπτυγμένες και φυσικές του τουριστικές ευκαιρίες. Το Kruger περιλαμβάνει δύο οικοσυστήματα, ξηρή σαβάνα στο βορρά και ανοιχτούς λειμώνες στο νότο. Υπάρχει μια τεράστια ποικιλία άγριας ζωής στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένων όλων των αφρικανικών (ρινόκερο, ελέφαντας, λεοπάρδαλη, λιοντάρι, Cape Buffalo), αντιλόπη, καμηλοπάρδαλη, άγρια ​​σκυλιά και πολλά άλλα είδη. Το Πάρκο βρίσκεται επίσης σε μία από τις πιο πολιτικά σταθερές περιοχές της Αφρικής, που δεν επηρεάζεται από το υψηλό ποσοστό εγκληματικότητας της υπόλοιπης χώρας.

9) Ιστορική περιοχή του Κιότο, Ιαπωνία: Αν έχετε δει το “Αναμνήσεις  μιας Γκέισας” θα μπορούσατε να φανταστείτε την εικόνα αυτής της περιοχής, ένατη στον κατάλογο. Αρχαίοι βουδιστικοί ναοί και ξύλινα αρχοντικά που δεσμεύονται σε μια σύγχρονη αντανάκλαση της αρχαίας ιαπωνικής δόξας. Η περιοχή είναι άφθονη με λεπτομερή ιαπωνική αρχιτεκτονική, από κήπους μέχρι γέφυρες, αρχοντικά σπίτια και δημόσια έργα.

10) Ιστορικό κέντρο της πόλης Κεμπέκ, Καναδάς: Η πόλη του Κεμπέκ είναι η γαλλική πολιτιστική καρδιά του Καναδά. Είναι η μόνη πόλη της Βόρειας Αμερικής που έχει διατηρήσει τα αποικιακά του χαρακτηριστικά, όπως οχυρά, παλιές παγίδες των φρουρίων, προμαχώνες και πύργους. Η περιοχή θεωρείται επίσης ως Κέντρο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.