Σαντορίνη Οδηγός Διακοπών

Όταν ψάχνετε για ένα μοναδικό νησί για να πάτε στις διακοπές σας στην Ελλάδα, ίσως να θέλετε να δοκιμάσετε το ηφαιστειακό νησί της Σαντορίνης. Το νησί αυτό ανήκει στις Κυκλάδες και βρίσκεται ανάμεσα στα νησιά Ίος και Ανάφη. Η Σαντορίνη έχει γίνει αρκετά δημοφιλής για την εκπληκτική θέα, τα όμορφα ηλιοβασιλέματα καθώς και τις φανταστικές παραλίες της.

 

Το μικρό νησί της Σαντορίνης περιέχει μια εκπληκτική ποικιλία από χωριά και τοπία. Υπάρχουν παραδοσιακές αρχιτεκτονικές που μπορεί κανείς να δει ακόμα από τα μικρά χωριά της, κυρίως στο χωριό Μέσα Γωνιά. Ένα άλλο αξιοσημείωτο χωριό είναι ο Πύργος που έχει ακόμα μερικά από τα μεγάλα παλιά σπίτια καθώς και απομεινάρια ενός βενετσιάνικου κάστρου και βυζαντινές εκκλησίες.

 

Η πρωτεύουσα του νησιού είναι τα Φηρά, ένας τόπος που είναι γνωστός για το μείγμα βενετσιάνικης και κυκλαδικής αρχιτεκτονικής που είναι εμφανές στις διάφορες κατασκευές του. Τα Φηρά είναι επίσης γνωστά για τους πλακόστρωτους δρόμους που είναι γεμάτοι με καταστήματα, ταβέρνες και ξενοδοχεία. Αυτή η περιοχή είναι μοναδική και προσκολλάται στην πλευρά του γκρεμού 900 πόδια πάνω από το λιμάνι της. Μπορείτε να πάτε με το τελεφερίκ από το λιμάνι ή με ένα από τα τοπικά μουλάρια και να ανεβείτε στα 588 σκαλοπάτια του.

 

Λίγο πιο πάνω από τα Φηρά, είναι ένα από τα υψηλότερα σημεία του νησιού. Αυτή η πόλη είναι γνωστή για τους ασβεστωμένους τοίχους της και την υπέροχη θέα στο ηλιοβασίλεμα, που θεωρείται από τις πιο όμορφες του κόσμου.

 

Εκτός από την εκπληκτική θέα και το τοπίο που προσφέρει το νησί, υπάρχουν και διάφορες παραλίες που αξίζει να επισκεφθείτε. Υπάρχει το μοναδικό Καμάρι που είναι μια μαύρη παραλία με βότσαλα. Η Περίσσα περιέχει μία από τις καλά οργανωμένες παραλίες του νησιού καθώς και μια δημοφιλής για τις ελληνικές ψαροταβέρνες. Ο Μονόλιθος είναι μια ωραία ρηχή παραλία ιδανική για οικογένειες με παιδιά.

 

Οι τουρίστες μπορούν να φτάσουν στη Σαντορίνη με αεροπλάνο. Υπάρχουν πτήσεις από την Αθήνα και είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να μπείτε στο νησί. Η Σαντορίνη έχει το δικό της αεροδρόμιο που βρίσκεται στο χωριό Καμάρι. Οργανωμένες πτήσεις διατίθενται επίσης από διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις. Η πτήση από την Αθήνα προς το νησί της Σαντορίνης διαρκεί περίπου 30 λεπτά.

 

Το νησί είναι επίσης προσβάσιμο με πλοίο από το λιμάνι του Πειραιά. Κατά την υψηλή τουριστική περίοδο υπάρχουν διαθέσιμα δρομολόγια από ορισμένα λιμάνια της Κρήτης. Όταν φτάσετε στο λιμάνι Αθηνιού υπάρχουν λεωφορεία και ταξί διαθέσιμα για να σας μεταφέρουν οπουδήποτε θέλετε στη Σαντορίνη.

 

Το πρόβλημα με τα πλοία της γραμμής είναι ότι διαρκει αρκετά το ταξίδι. Μια καλύτερη εναλλακτική λύση είναι να πάρετε τα ταχύτερα υψηλής ταχύτητας καταμαράν που εξυπηρετούν επίσης το νησί. Ένα ταξίδι από τον Πειραιά στη Σαντορίνη σε ένα καταμαράν υψηλής ταχύτητας μπορεί να διαρκέσει μόνο τέσσερις ώρες και μισή.

 

Για όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν ένα μακρύτερο ελληνικό ταξίδι διακοπών δια θαλάσσης με στυλ, υπάρχουν επίσης κρουαζιερόπλοια που επισκέπτονται  το νησί της Σαντορίνης.