Στο Αγκίστρι ένα πράγμα είναι σίγουρο, ότι θα γευτείτε φρέσκο ψάρι και θα δοκιμάσετε αρκετές παραδοσιακές συνταγές στις ταβέρνες και τα μεζεδοπωλεία. Υπάρχουν και πιτσαρίες οι οποίες φτιάχνουν ελληνικές πίτσες με ντόπια πατάτα και σκόρδο και ψήνονται σε ξυλόφουρνο.
Σας προτείνουμε να δοκιμάσετε ντόπιο λάδι, φρέσκα ψάρια, ελιές, μουσέντα ή μουσούντα (είδος ντόπιας χορτόπιτας), κολοκυθόπιτα ή λακλώρι και φυσικά για γλυκό πεντανόστιμους λουκουμάδες, το Βοτσαλάκι (αμυγδαλωτό του νησιού), γλυκά του κουταλιού και παραδοσιακές τηγανίτες.
Δεν πρέπει να παραλείψετε τα προϊόντα που παράγει το νησί όπως είναι οι πράσινες ελιές (θρούμπες), το πευκόμελο, την κάπαρη καθώς φυτρώνουν και αρωματικά βότανα, όπως η ρίγανη, το θυμάρι, το φασκόμηλο και το χαμομήλι.
Ειδικεύονται στην καλλιέργεια ντόπιων κρασιών με διάφορες ποικιλίες σταφυλιών αλλά και τσίπουρου το οποίο παράγεται σε παραδοσιακό ρακοκάζανο.
0 Σχόλια