2641021104  |    info@vavoulistours.gr

  Λογαριασμός   |     Wishlist  |  V-Magazine

Φρουριακό Συγκρότημα Ακροναυπλίας

από Ελλάδα

Η βόλτα στη Ακροναυπλία, με τα πολλά αξιοθέατα, θα σας μείνει αξέχαστη και η θέα πραγματικά ανταμείβει την κουραστική προσπάθεια της ανάβασης!

Στους πρόποδες του Παλαμηδιού βρίσκεται το φρουριακό συγκρότημα της Ακροναυπλίας. Τα πρώτα οχυρωματικά έργα ανιχνεύονται στους κλασσικούς χρόνους, ενώ αναφέρονται και από τον Παυσανία. Τις υπάρχουσες οχυρώσεις ενίσχυσαν Βυζαντινοί, Φράγκοι και Ενετοί.

Ένας μεγάλος, ευχάριστος περίπατος που ξεκινά από το κέντρο του Ναυπλίου πραγματοποιεί τον γύρο της Ακροναυπλίας, περνά από την παραλία Αρβανιτιά και καταλήγει στο φάρο.

Η πρόσβαση στην Ακροναυπλία γίνεται από τα σκαλοπάτια που υπάρχουν ή από τον ασφαλτοστρωμένο δρόμο που οδηγεί ως την κορυφή και τη μια είσοδο του κάστρου.

Ανάμεσα στα πολλά αξιοθέατα αυτής της διαδρομής, αξίζει να αναζητήσετε πάνω στα τείχη τα λιθανάγλυφα του Αγίου Μάρκου, όπως επίσης και τους προμαχώνες του Μοντσενίγο, Ντολφίν και Γκριμάνι.

Ο Βράχος της Ακροναυπλίας προσφέρει μια πανοραμική θέα στην Παλαιά Πύλη, το μοναδικό Μπούρτζι και την όμορφη παραλία της Αρβανιτιάς.

Το φρούριο Ακτοναυπλιά βρίσκεται στο βραχώδης χερσόνησο της Ακροναυπλίας.

Είναι το παλαιότερο Κάστρο στο Ναύπλιο και τα χαμηλότερα τμήματα χρονολογούνται από την Εποχή του Χαλκού.

Από το 1936 έως το 1956 το φρούριο της Ακροναυπλίας χρησιμοποιήθηκε ως ελληνική πολιτική φυλακή.

Ο πιο γρήγορος και εύκολος τρόπος για να επισκεφτεί κανείς το κάστρο είναι από την πλατεία του Ψαρομαχαλά ή πλατεία Πολιτικού Νοσοκομείου, στα δυτικά πλευρά της πόλης, υπάρχει ένας ανελκυστήρας του ξενοδοχείου “Ξένια”, που σας μεταφέρει στο Φρούριο.

Ωστόσο μπορείτε να φτάστε στο Kάστρο της Aκροναυπλίας και ανηφορίζοντας ανατολικά του Πάρκου Σταϊκόπουλου και από την πλατεία Aρβανιτιάς, ή από τη δρομόσκαλα της Kαθολικής Eκκλησίας Μεταμόρφωσης και την πύλη του Kάστρου των Tόρων.

Highlights Προορισμού:

Περιήγηση στο ιστορικό Ναύπλιο και τα κορυφαία αξιοθέατα θα σου μείνει ως μια από τις πιο ευχάριστες βόλτες σου.

Αρχαιολογικός Χώρος Μυκηνών

Οι Μυκήνες ήταν αρχαία πόλη της Αργολίδας κοντά στο βουνό Τρητός κι απέναντι απ’ τον Αργολικό κόλπο. Ο αρχαιολογικός χώρος των Μυκηνών βρίσκεται περίπου 90 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας, στη βορειοανατολική Πελοπόννησο. Κατά τη 2η χιλιετία π.Χ., οι Μυκήνες ήταν ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα του ελληνικού πολιτισμού, αποτελώντας ένα ισχυρό στρατιωτικό φρούριο που δέσποζε στο μεγαλύτερο μέρος της νότιας Ελλάδας. Η περίοδος της ελληνικής ιστορίας μεταξύ 1600 π.Χ. έως περίπου το 1100 π.Χ. ονομάζεται «μυκηναϊκή», αναφερόμενη στις Μυκήνες. Στο απόγειο της δόξας τους, το 1350 π.Χ., το κάστρο και η κάτω πόλη είχαν 30.000 κατοίκους και ήταν έκτασης 32 εκταρίων. Πρώτος ο Όμηρος αναφέρει την πόλη περιγράφοντάς την με τα λόγια «ευρυάγυιαν, πολύχρυσον». Wikipedia

Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκηνών

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Μυκηνών βρίσκεται στις παρυφές της ακρόπολης των Μυκηνών και άρχισε τη λειτουργία του τον Ιούλιο του 2003. Wikipedia

Θολωτός τάφος του Ατρέως

Ο Θησαυρός του Ατρέα, Τάφος του Ατρέως ή Τάφος του Αγαμέμνονα είναι ένας μεγάλος θολωτός τάφος στον λόφο της Παναγίτσας στις Μυκήνες, που κατασκευάστηκε κατά την εποχή του Χαλκού περίπου το 1250 π.Χ. Το πέτρινο υπέρθυρο πάνω από την πόρτα ζυγίζει 120 τόνους, με διαστάσεις κατά προσέγγιση 8,3 x 5,2 x 1,2 μέτρα, το μεγαλύτερο στον κόσμο. Ο τάφος χρησιμοποιήθηκε για άγνωστη περίοδο. Αναφέρθηκε από τον Ρωμαίο γεωγράφο Παυσανία τον 2ο αιώνα μ.Χ., ήταν ακόμη ορατό το 1879 όταν ο Γερμανός αρχαιολόγος Ερρίκος Σλήμαν ανακάλυψε τους τάφους κάτω από την «αγορά» στην Ακρόπολη των Μυκηνών. Ο τάφος ίσως κράτησε τα ερείπια του κυρίαρχου που ολοκλήρωσε την ανοικοδόμηση του φρουρίου ή ενός από τους διαδόχους του. Ο τάφος είναι στο ύφος των άλλων θολωτών τάφων της Μυκηναϊκής Ελλάδας, εκ των οποίων υπάρχουν εννέα συνολικά γύρω από την ακρόπολη των Μυκηνών και πολλοί άλλοι στην Αργολίδα. Ωστόσο, χάρις στο μνημειακό σχήμα και μεγαλείο του, είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά μνημεία που σώζονται από τη μυκηναϊκή περίοδο. Wikipedia

Φρούριο Παλαμηδίου

Το Παλαμήδι είναι φρούριο στο Ναύπλιο το οποίο κατασκευάστηκε το 1687 από τους Βενετούς, ύστερα από την κατάληψη του λόφου στον οποίο βρίσκεται, μετά από σφοδρή μάχη με τους Οθωμανούς κατά τον Βενετοτουρκικό Πόλεμο. Ο λόφος πάνω στον οποίο βρίσκεται έχει ύψος 216 μέτρα και η ανάβαση στο Παλαμήδι γίνεται είτε μέσω αμαξωτής οδού είτε μέσω μιας σκάλας με πολλά σκαλοπάτια. Το 1715, κατά την διάρκεια του τελευταίου Βενετοτουρκικού Πολέμου οι Οθωμανοί το κυρίευσαν αφού ανατίναξαν τμήμα του. Wikipedia

Μπούρτζι

Ο Θαλασσόπυργος ή «Καστέλι» κατά τους Ενετούς και «Μπούρτζι» κατά τους Τούρκους, είναι μικρή νησίδα μπροστά στο λιμένα του Ναυπλίου, ακριβώς απέναντι από το επάκτιο πυροβολείο των «Πέντ΄ – Αδερφιών», καλυπτόμενη πλήρως από παλαιό ενετικό Φρούριο στο οποίο οφείλει και το όνομά της. Το Φρούριο αυτό ανεγέρθη από τους Ενετούς μετά την αποχώρηση του Μαχμούτ Πασά το 1473, εφοδιάζοντας το με νεώτερα πυροβόλα. Το 1502 οι Ενετοί, μεταβάλλοντας με οχυρώσεις τη ΝΔ πλευρά της Ακροναυπλίας σε αυτοτελή προμαχώνα με επάλξεις, συνέδεσαν αυτόν με τεχνητό βραχίονα από ογκόλιθους στον οποίο προσέδεναν αλυσίδα η οποία έφθανε μέχρι τον Θαλασσόπυργο για την προφύλαξη του λιμένα και της πόλης, εξ ου και το όνομα «Λιμένας της Αλύσου». Μετά τη συνθήκη του Κάρλοβιτς οι Ενετοί ανήγειραν στη νησίδα ισχυρότατο Πύργο και προμαχώνες με πυροβόλα, δημιουργώντας έτσι το γνωστό Φρούριο που δεσπόζει σήμερα στην είσοδο του λιμένα του Ναυπλίου. Κατά την Ελληνική επανάσταση του 1821 ο Θαλσσόπυργος κατελήφθη, το 1822, από 50 οπλοφόρους και 150 πυροβολητές, των οποίων ηγούνταν οι Χέιστινγκς, Άνερμαν, Χάνεκ και Δημήτριος Καλλέργης. Αυτοί τελούσαν υπό την ηγεσία του Γάλλου ταγματάρχη Φ. Wikipedia

Τίρυνθα

Η Τίρυνθα είναι πόλη της Αργολίδας στην Πελοπόννησο. Αρχαιολογικές ανασκαφές στην περιοχή πραγματοποιήθηκαν την περίοδο 1884-1885 από τον Ερρίκο Σλήμαν, που έφερε στο φως την αρχαία Τίρυνθα και τα ξακουστά «κυκλώπεια» τείχη της, τα οποία, σύμφωνα με το μύθο, έχτισαν οι ίδιοι οι Κύκλωπες. Ο πρώτος μυθικός βασιλιάς της πόλης ήταν ο Προίτος, αδελφός του Ακρίσιου, βασιλιά του Άργους. Στη μυθολογία, ο βασιλιάς της Τίρυνθας, Ευρυσθέας, διέταξε τους άθλους του ήρωα Ηρακλή. Η Τίρυνθα καταστράφηκε ολοσχερώς από τους Αργείους τον 5ο αιώνα π.Χ. και ο πληθυσμός της εξορίστηκε. Wikipedia

Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Ναυπλίου είναι μουσείο στο Ναύπλιο της Αργολίδας στην Ελλάδα. Wikipedia

Μουσείο Κομπολογιού

Mια μοναδική συλλογή στον κόσμο από χίλια (1000) περίπου κομπολόγια που χρονολογούνται από το 1700 έως το 1950, από ατόφιο κεχριμπάρι, κεχριμπάρι-μαστίχα, κεχριμπάρι-φατουράν, μαύρο (γιούσουρι) και κόκκινο κοράλλι, ελεφαντόδοντο, κόκκαλο, κέρατο, έβενο κλπ.

Στο Μουσείο εκτίθενται κομπολόγια από τη συλλογή με ιστορική διαδρομή σε 4 μικρές αίθουσες:

Στην αίθουσα Α: Ινδουιστών, Βουδιστών, Μουσουλμάνων

Στην αίθουσα Β: Ροζάρια καθολικών και κομποσκοίνια από μοναστήρια Nafplio.gr

Λιοντάρι των Βαυαρών

Mεταξύ της εκκλησίας των Aγίων Πάντων και του σημερινού νεκροταφείου της πόλης, συναντά κανείς, στην οδό Mιχαήλ Iατρού, ένα εξαιρετικής τέχνης γλυπτό μνημείο, και από τα σημαντικότερα του 19ου αιώνα στην Eλλάδα, γνωστό ως το Λιοντάρι των Bαυαρών, που χρονολογείται το 1840 με 1841. Nafplio.gr

RECOMMEND 

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Θάσος: 5 λόγοι για να την επιλέξετε για τις διακοπές σας

Θάσος: 5 λόγοι για να την επιλέξετε για τις διακοπές σας

Οι βουτιές στις ωραιότερες παραλίες, οι βόλτες στα ορεινά και παραθαλάσσια χωριά, το κολύμπι στο «δάκρυ της Αφροδίτης» και όλα όσα θα κάνουν αξέχαστες τις διακοπές σας στη Θάσο Τι είναι αυτό που κάνει τη Θάσο μοναδική; Είναι οι θαυμάσιες…

5 λόγοι για να ταξιδέψεις στην Καβάλα

5 λόγοι για να ταξιδέψεις στην Καβάλα

Η Καβάλα συνδυάζει μοναδικά ιστορία και πολιτισμό, αρχιτεκτονικά αξιοθέατα και ανθισμένες αυλές, οργανωμένες παραλίες και φυσικούς θησαυρούς… Αρκεί να ξέρεις που να ψάξεις. Τα κτίρια, τα μνημεία, τα μαγαζιά, το φαγητό, οι αρχαιολογικοί χώροι και οι παραλίες της είναι τα μυστικά που…

0 Σχόλια