Καλάβρυτα

Καλάβρυτα

ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Το ειδυλλιακό θέρετρο της Δυτικής Ελλάδας

Καλάβρυτα

group excursion

ΜΟΝΟΗΜΕΡΕΣ

από
Καλάβρυτα 10

Μονοήμερη εκδρομή
Αναχώρηση: Αγρίνιο, Πάτρα, Αθήνα
Οδική Εκδρομή

από
Καλάβρυτα – Οδοντωτός 20

Μονοήμερη εκδρομή
Αναχώρηση: Αγρίνιο, Πάτρα, Αθήνα
Εισιτήριο Οδοντωτού Διακοπτό – Καλάβρυτα

mountain resort for all seasons

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Ένα πολύ καλά οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο, ο ιστορικός οδοντωτός, αναρίθμητα ιστορικά και θρησκευτικά αξιοθέατα και σπορ βουνού.
Πλαγιές γεμάτες έλατα, το απόκρημνο φαράγγι του Βουραϊκού, ο περίφημος οδοντωτός να το διασχίζει «ατρόμητος», το χιονοδρομικό κέντρο του Χελμού, η μονή της Αγίας Λαύρας και το εντυπωσιακό Μέγα Σπήλαιο. Στην Πελοπόννησο, τα Καλάβρυτα αποτελούν τον ιδανικό προορισμό για όσους αγαπούν τις χειμερινές διακοπές, τη φύση, την ιστορία και τα σπορ βουνού. Oρεινοί ξενώνες, καλό φαγητό, το σπήλαιο των Λιμνών με τις δεκατρείς υπόγειες λίμνες του, το πλατανόδασος στο Πλανητέρο… Τι άλλο να ζητήσετε από έναν ορεινό προορισμό, για να τον βάλετε πρώτο στις προτιμήσεις σας; Α, ναι, την κοντινή απόσταση από την Αθήνα και την Πάτρα.

experience

ΖΗΣΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Φαράγγι του Βουραϊκού

Ο Βουραϊκός Ποταμός πηγάζει ανάμεσα στις ανατολικές προεκτάσεις του Ερυμάνθου και τις δυτικές του Χελμού. Η εντυπωσιακή χαράδρα, την οποία έχει λαξεύσει ο ποταμός έχει μήκος περίπου 20 χιλιομέτρων! Επιβλητικές ορθοπλαγιές, ορμητικοί καταρράκτες, εντυπωσιακά σπήλαια και πλούσια εναλλασσόμενη βλάστηση συνθέτουν ένα μοναδικό φυσικό τοπίο. Μπορείτε να απολαύσετε το φαράγγι είτε μέσα από την εντυπωσιακή διαδρομή με το τρενάκι του Οδοντωτού είτε κάνοντας πεζοπορία.

 

Οδοντωτός Σιδηρόδρομος

Ο Oδοντωτός Διακοπτού – Καλαβρύτων αποτελεί ένα τουριστικό αξιοθέατο, με το τρένο να «σκαρφαλώνει» ψηλά, στις μεγάλες κλίσεις του εδάφους, μέσα από περιοχές με ξεχωριστό ενδιαφέρον περιήγησης. Μια μοναδική διαδρομή περίπου μιας ώρας που ξεκινά από το Διακοπτό, ο Οδοντωτός διασχίζει το φαράγγι του Βουραϊκού, περνά από το χωριό Ζαχλωρού και καταλήγει στα Καλάβρυτα. Η διαδρομή περνά μέσα στο φαράγγι πλάι στο Βουραϊκό, όπου το ποτάμι δημιουργεί μικρούς και μεγάλους καταρράκτες.

 

Μονή Μεγάλου Σπηλαίου

Το εντυπωσιακό οκταώροφο συγκρότημα του Μεγάλου Σπηλαίου είναι κτισμένο πάνω στα κατακόρυφα, «μετεωρικά» βράχια. Κατά την παράδοση ιδρύθηκε στο δεύτερο μισό του 4ου αιώνα.
Οι προσκυνητές έρχονται, για να δουν την ανάγλυφη εικόνα της Παναγίας Βρεφοκρατούσας (ή Σπηλαιώτισσας), φτιαγμένη κυρίως από κερί και μαστίχα.

 

Μονή Αγίας Λαύρας

Σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία στους πρόποδες του όρους Βελιά, λίγο ψηλότερα από τα Καλάβρυτα, βρίσκεται η ξακουστή μονή της Αγίας Λαύρας, που είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου και ιδρύθηκε το 961. Στο μουσείο της θα δείτε το λάβαρο της επανάστασης, καθώς η παράδοση, που συνδέει τη μονή με τον Παλαιών Πατρών Γερμανό, θέλει την επανάσταση του 1821 να έχει ξεκινήσει εδώ.

 

Νάξος

Νάξος

ΝΑΞΟΣ

Η βασίλισσα των Κυκλάδων

Νάξος

all in one

ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ

 μεταφορά (από και προς το λιμάνι) + ακτοπλοϊκά + διαμονή σε επιλεγμένα καταλύματα


από: Αγρίνιο


από: Πάτρα
από
Νάξος 330

4 Ημέρες / 3 Διανυκτερεύσεις
Ξενοδοχείο / Κατάλυμα
Πρωινό σε μπουφέ
Μεταφορά από Αγρίνιο – λιμάνι Πειραιά
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια

από
Νάξος 330

4 Ημέρες / 3 Διανυκτερεύσεις
Ξενοδοχείο / Κατάλυμα
Πρωινό σε μπουφέ
Μεταφορά από Ρίο / Πάτρα – λιμάνι Πειραιά
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια

the Cycladic isle that has it all

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΝΑΞΟ

Απέραντες παραλίες, μοναδικά τοπικά προϊόντα και καλά κρυμμένα ορεινά χωριά. Οι διακοπές στη Νάξο προσφέρουν πολλά περισσότερα από όσα περιμένετε.
Βρίσκεστε στο μεγαλύτερο, πιο εύφορο και αυτόνομο νησί των Κυκλάδων, τη Νάξο. Στο νησί με ιστορία αιώνων, μοναδικά αξιοθέατα, εναλλαγή τοπίων, φιλόξενους κατοίκους και καλό φαγητό. Στο ωραιότερο σημείο του Αιγαίου.

Στο λιμάνι σάς καλωσορίζει η αρχαία Πορτάρα -το μαρμάρινο υπερφυσικό πλαίσιο, ίδιο με το σήμα του National Geographic- και η θέα του μεσαιωνικού κάστρου. Στην ενδοχώρα σάς υποδέχονται τα αξιοθέατα της Νάξου, οι περήφανοι πύργοι. Ανάμεσά τους στέκει αγέρωχος ο Πύργος Μπαζαίου: κτισμένος τον 17o αιώνα, για αιώνες χρησιμοποιούνταν ως μοναστήρι του Τιμίου Σταυρού, ενώ πλέον φιλοξενεί πλήθος πολιτιστικών και πολιτισμικών δραστηριοτήτων, ανάμεσά τους και το διάσημο Φεστιβάλ της Νάξου.

Συνεχίζετε και υπέροχοι μεσαιωνικοί οικισμοί και «απείραχτα» από τον χρόνο χωριά (όπως οι Τρίποδες, το Φιλότι και η Απείρανθος) σάς προσκαλούν να γνωρίσετε την ομορφιά τους. Συναντάτε το βουνό του Δία, τον Ζα, τις εύφορες πεδιάδες, τα μοναστήρια. Χαίρεστε το κολύμπι και τον ήλιο στην απέραντη ακτογραμμή με τις υπέροχες αμμώδεις παραλίες. Διακοπές στο ευλογημένο νησί των Κυκλάδων: θα επιστρέφετε –έστω και για λίγο– κάθε καλοκαίρι.

highlights

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Πως θα σου φαινόταν ένα νησί, που τα έχει όλα; Αμμουδιές για ηλιοθεραπεία, κολύμπι, φαγητό και θαλάσσια σπορ για όλους -από ζευγάρια μέχρι οικογένειες και παρέες. Τόσο γευστικά τοπικά προϊόντα που δυσκολεύεσαι να πεις ποιο είναι το καλύτερο. Πολιτισμό που σε ταξιδεύει από την αρχαιότητα μέχρι το Μεσαίωνα. Ορεινά χωριά που διατηρούν ολοζώντανες τις ιστορικές τους παραδόσεις. Καλώς ήρθες στη Νάξο, το μεγαλύτερο από τα νησιά των Κυκλάδων. Ένα μέρος που πάντα θα έχει κάτι καινούριο για να γνωρίσεις.

Περιπλανηθείτε στην εντυπωσιακή Χώρα της Νάξου
Στη Χώρα της Νάξου θα ψηλαφίσετε τα επιβλητικά σημάδια που άφησαν οι αρχαίοι Έλληνες, αλλά και οι Γάλλοι και οι Ενετοί ευγενείς της τέταρτης σταυροφορίας. Θα επισκεφτείτε τη γιγαντιαία Πορτάρα, την τεράστια μαρμάρινη πόρτα ενός λαμπρού ναού του Απόλλωνα που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Θα περπατήσετε στα στενά δρομάκια του μεσαιωνικού Κάστρου που αγκαλιάζει το λόφο. Το απόγευμα στο λιμάνι θα απολαύσετε τον καφέ σας και εάν έχετε χρόνο, θα γευτείτε το φημισμένο Κίτρο, το γνωστό τοπικό λικέρ.


Επισκεφτείτε το ορεινό χωριό της Νάξου, Απείρανθος
Η Απείρανθος (ή Τ΄Απεράθου) είναι ένα πολύτιμο πετράδι της ορεινής Νάξου. Πέρασαν 10 αιώνες από πάνω της αφήνοντας ανέγγιχτα τα σπίτια, τα καλντερίμια, τον τρόπο που μιλούν οι κάτοικοί της, τις συνήθειες και την καθημερινότητά τους.
Σήμερα, ως επισκέπτες, ακούτε τους Απεραθίτες να μιλάνε ένα ιδίωμα που μοιάζει με εκείνο της Κρήτης. Πατάτε στα ίδια μαρμαρένια σοκάκια, θαυμάζετε τις καμάρες, τους βενετσιάνικους πύργους, τα πέτρινα διώροφα σπίτια. Κάθεστε σε παλιά καφενεία, για να «κλέψετε» λίγο από τον ανόθευτο πολιτισμό της.


Το βουνό του Δία, μυθολογία στο ψηλότερο βουνό των Κυκλάδων
Ζας: το ψηλότερο βουνό των Κυκλάδων και ένα από τα ονόματα του Δία. Σε ένα σπήλαιο του Ζα λένε πως γεννήθηκε ο πατέρας των αρχαίων θεών. Ξεκινήστε από το Φιλότι και ακολουθήστε το καλντερίμι. Το βουνό του Δία θα σας χαρίσει μια από τις ωραιότερες εμπειρίες που θα βιώσετε στο νησί.


Απολαύστε ένα γαστριμαργικό ταξίδι στη Νάξο
Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως γαστρονομικός προορισμός, μια και παράγει κάποια από τα εξαιρετικά προϊόντα της χώρας. Ανακαλύψτε την τυροκομική παράδοση της Νάξου που παράγει διασημότητες, όπως τη γραβιέρα Νάξου, αλλά και το κεφαλοτύρι, το λεγόμενο αρσενικό τυρί.
Γευτείτε πατάτες εξαιρετικής ποιότητας και νοστιμιάς λόγω του αμμοαργιλώδους εδάφους πλούσιου σε κάλλιο. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε, αλλά και να πάρετε μαζί σας φεύγοντας, το φημισμένο Κίτρο, ένα απόσταγμα από φύλλα κιτριάς (citrus medica) που θα το βρείτε σε διάφορα χρώματα.


Θαυμάστε τους επιβλητικούς κούρους γίγαντες
Είναι τα πιο εντυπωσιακά γλυπτά της Ναξιώτικης υπαίθρου και από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα του νησιού. Είναι μισοτελειωμένα κολοσσιαία αγάλματα ανδρών -κούρων- που ξεκουράζονται αιώνια μέσα στις ρεματιές στις Μέλανες και στον Απόλλωνα. Οι αρχαίοι λατόμοι και γλύπτες διακαώς επιθυμούν να επιστρέψουν, για να ολοκληρώσουν το έργο τους…


Ο Κάμπος της Τραγαίας και η δεσπόζουσα Παναγιά η Δροσιανή
Η Παναγιά η Δροσιανή, ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Νάξου, στωικά περιμένει να την ανακαλύψετε.
Είναι κρυμμένη σε μια άκρη του κάμπου της Τραγαίας.
Τη φρουρούν 12 απίθανα χωριά και τη στολίζουν τουλάχιστον 30 από τις σημαντικότερες βυζαντινές εκκλησιές του Αιγαίου.

experience

ΖΗΣΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Ατελείωτες πανέμορφες παραλίες

Όπως έχεις ήδη καταλάβει, η Νάξος είναι γεμάτη από εντυπωσιακές παραλίες.
Το Καστράκι (ένας τεράστιος αμμώδης όρμος), η Χαβάη (το όνομα τα λέει όλα), το Αλυκό (παρθένα παραλία μπροστά σε κεδροδάσος) και η Αγιασσός (ρηχή αμμουδιά) είναι οι πιο προστατευμένες από τον αέρα στα νοτιοδυτικά. Στα ανατολικά θα ξεχωρίσεις την Ψιλή Άμμο (τροπικό τοπίο με καταπληκτικές σκιές κάτω από τα δέντρα), ενώ στα νότια θα βρεις τον Πάνορμο (εξωτική παραλία με φοίνικες και μια μικρή καντίνα) και τον ακόμα πιο απομακρυσμένο Καλαντό.

 
 

Θαλάσσια σπορ για κάθε γούστο

Σε ένα νησί που κάθε λεπτό μοιάζει να είναι μια ξεχωριστή εμπειρία, μια μέρα στην παραλία σημαίνει πολλά περισσότερα από ηλιοθεραπεία και κολύμπι. Σε κάποιες από τις πιο διάσημες παραλίες της Νάξου θα βρεις επιλογές για θαλάσσια σπορ: Στην Πλάκα, τη Μικρή Βίγλα και τον Άγιο Γεώργιο, δίπλα στη Χώρα. Εδώ μπορείς να απολαύσεις από windsurfing και θαλάσσιο σκι μέχρι wakeboarding, tubing, απογευματινή βόλτα με κανό ή SUP. Για οικογένειες είναι ιδανική επιλογή η Αγία Άννα με θαλάσσια σπορ και ενοικιαζόμενες βάρκες-ποδήλατο, ενώ στον διπλανό Άγιο Προκόπιο θα βρεις κέντρο καταδύσεων.

 

Ο ναός της Δήμητρας

Λίγο έξω από το χωριό Σαγκρί βρίσκεται ακόμα ένα πολιτιστικό αξιοθέατο της Νάξου: ο ναός της Δήμητρας από τον 6ο π.Χ. αιώνα, φτιαγμένος από εκλεκτό ναξιώτικο μάρμαρο και αφιερωμένος στην αρχαία θεά της γεωργίας (δεν είναι τυχαίο ότι γύρω από το Σαγκρί βρίσκονται οι πιο εύφορες εκτάσεις στο νησί). Ο ναός αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα Ιονικής αρχιτεκτονικής και -μαζί με το ναό στα Ύρια- θεωρείται προπομπός του Παρθενώνα, ο οποίος χτίστηκε έναν αιώνα αργότερα. Ένα μουσείο και η φανταστική θέα του Αιγαίου συμπληρώνουν άψογα την εμπειρία σου!

 

H εμπειρία της Πορτάρας

Καλωσορίζει όποιον φτάνει στο νησί από τη θάλασσα και είναι το απόλυτο σήμα κατατεθέν του νησιού: η Πορτάρα -η μαρμάρινη πύλη από τον 6ο π.Χ. αιώνα, στέκει περήφανη επάνω στο νησάκι Παλάτια και έχει ύψος 6μ., πλάτος 3,5μ. και βάρος 20 τόνους.
Το παλάτι, στο οποίο η Πορτάρα θα χρησίμευε ως είσοδος, δε χτίστηκε ποτέ, όμως μπορείς να φανταστείς το μέγεθος που θα είχε, κρίνοντας από την πελώρια και επιβλητική πύλη του. Εδώ θα βρεις ένα καφέ που «κοιτάζει» προς τη Χώρα και αξίζει τον κόπο να μείνεις ως το σούρουπο για να απολαύσεις ένα μαγικό ηλιοβασίλεμα.

 

 

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η Νάξος είναι το μεγαλύτερο νησί των Κυκλάδων και παράλληλα το πιο πράσινο αφού διαθέτει αρκετό νερό και συνεπώς πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Είναι ένα νησί που προσφέρει πολλές επιλογές και βέβαια πανέμορφες παραλίες. Έχει η Νάξος παραλίες για όλα τα γούστα και για κάθε τύπο παραθεριστή.
Άγιος Προκόπιος
Η παραλία Άγιος Προκόπιος είναι η πιο γνωστή παραλία της Νάξου. Είναι βέβαια οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες και αρκετά καταστήματα. Τα νερά είναι καθαρά και καταγάλανα και η παραλία καλύπτεται από χοντρή άμμο. Η πρόσβαση είναι εύκολη καθώς απέχει μόλις 5 χλμ από τη Χώρα. Υπάρχουν επίσης συχνά δρομολόγια λεωφορείων από τη Νάξο. Στην άκρη της παραλίας βρίσκεται το εκκλησάκι του Αγίου Προκοπίου, από το οποίο πήρε το όνομά της.

Παραλία Άγιος Προκόπιος

Αγία Άννα
Η παραλία της Αγίας Άννας είναι η συνέχεια της παραλίας του Αγίου Προκοπίου. Είναι μια όμορφη παραλία με στενή αμμουδερή ακτή και πεντακάθαρα νερά που είναι αρκετά… δροσερά. Είναι πολύ αναπτυγμένη με παροχές για τους λουόμενους και πλήθος καταστημάτων. Η πρόσβαση είναι εύκολη ενώ υπάρχει πάρκινγκ.

Παραλία Αγία Άννα

Μικρή Βίγλα
Πρόκειται ουσιαστικά για δύο παραλίες, το Λιμανάκι και η Παρθένος, που χωρίζονται από ένα βράχο. Παλιά ήταν παρατηρητήριο, εξ ου και το όνομα Βίγλα. Η μία παραλία είναι οργανωμένη ενώ η άλλη όχι. Είναι αμμουδερή και η θάλασσα ρηχή ενώ τα βράχια δημιουργούν ένα πολύ όμορφο σκηνικό. Είναι η αγαπημένη παραλία για όσους προτιμούν τα θαλάσσια σπορ καθώς συνήθως έχει αέρα. Το καλό είναι πώς όταν στη μία παραλία έχει αέρα η άλλη είναι προστατευμένη.

Παραλία Μικρή Βίγλα

Πλάκα
H Πλάκα είναι μια απέραντη παραλία με γαλαζοπράσινα νερά και χρυσαφένια αμμουδιά. Είναι από τις πιο μεγάλες παραλίες της Νάξου, οργανωμένη με ξαπλώστρες αλλά και καφετέριες. Το μέγεθός της όμως είναι τέτοιο που διασφαλίζει άνεση από την πολυκοσμία. Έχει θέα στα Γλαρονήσια και στην Πάρο. Χαρακτηριστικό της γνώρισμα οι αμμόλοφοι στο πίσω μέρος της που μετά τον Αύγουστο γεμίζουν κρινάκια.

Παραλία Πλάκα

Ορκός
Ανάμεσα στην Πλάκα και στη Μικρή Βίγλα βρίσκεται η παραλία του Ορκού. Ουσιαστικά πρόκειται για μια σειρά από μικρές παραλίες με χοντρή άμμο και πεντακάθαρα νερά. Είναι ιδανική επιλογή για όσους θέλουν περισσότερη ησυχία και λιγότερο κόσμο. Δεν είναι οργανωμένη οπότε πρέπει να φροντίσετε για τα απαραίτητα.

Παραλία Ορκός

Άγιος Γεώργιος
Η παραλία Άγιος Γεώργιος είναι η παραλία της Χώρας της Νάξου. Διαθέτει ψιλή άμμο και διάφανα ρηχά νερά, χαρακτηριστικά που την κάνουν ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Είναι βέβαια οργανωμένη και προσβάσιμη με τα πόδια από τη Νάξο. Είναι η εύκολη λύση χωρίς όμως να υστερεί σε τίποτε από τις υπόλοιπες παραλίες.

Παραλία Άγιος Γεώργιος

Καστράκι
Το Καστράκι είναι μια μεγάλη σε μήκος και πλάτος παραλία με απαλή άμμο, χαρακτηριστικά που της έδωσαν το προσωνύμιο Σαχάρα. Επειδή είναι τόσο μεγάλη δεν θα ενοχληθείτε αλλά ούτε και θα ενοχλήσετε… Είναι μόνο μερικώς οργανωμένη άρα καλό θα είναι να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα. Η τουριστική ανάπτυξη την έχει αφήσει, ακόμη, αναλλοίωτη.

Παραλία Καστράκι

Αλυκό
Η παραλία Αλυκό είναι το σημείο που καταλήγει στην ακτή ένα δάσος κέδρων. Πρόκειται για ένα σπάνιας φυσικής ομορφιάς τοπίο που θυμίζει εξωτικό προορισμό. Η περιοχή είναι προστατευμένη, δεν υπάρχουν ομπρέλες και ξαπλώστρες ούτε καταστήματα. Είναι ίσως το ομορφότερο σημείο στη Νάξο.

Παραλία Αλυκό

Πυργάκι
Η παραλία Πυργάκι στη Νάξο, είναι μια μεγάλη και όμορφη παραλία με ψιλή άμμο και πεντακάθαρα νερά στα νότια του νησιού. Έχει θέα στην Ηρακλειά και στην Ίο. Δεν είναι πολύ τουριστική και άρα ιδανική για όσους επιζητούν ηρεμία. Τα νερά βαθαίνουν απότομα

Παραλία Πυργάκι

Αγιασσός
Η παραλία Αγιασσός είναι αμμώδης με πολύ ρηχά νερά. Είναι ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά και για όσους επιζητούν ηρεμία. Δεν είναι οργανωμένη αλλά αν είστε τυχεροί θα βρείτε σκιά σε κάποιο αρμυρίκι. Ένα ταβερνάκι παρέχει τα βασικά.

Παραλία Αγιασσός

Πάρος

Πάρος

ΠΑΡΟΣ

Ένα όνειρο στη μέση του Αιγαίου

Πάρος

all in one

ΑΤΟΜΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ

 μεταφορά (από και προς το λιμάνι) + ακτοπλοϊκά + διαμονή σε επιλεγμένα καταλύματα


από: Αγρίνιο


από: Πάτρα
από
Πάρος 310

4 Ημέρες / 3 Διανυκτερεύσεις
Ξενοδοχείο / Κατάλυμα
Πρωινό σε μπουφέ
Μεταφορά Αγρίνιο – λιμάνι Πειραιά
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια

από
Πάρος 310

4 Ημέρες / 3 Διανυκτερεύσεις
Ξενοδοχείο / Κατάλυμα
Πρωινό σε μπουφέ
Μεταφορά Ρίο/Πάτρα – λιμάνι Πειραιά
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Cycladic beauty

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟ

Δημοφιλής προορισμός, ιδανικός για κάθε είδους διακοπών. Σε αυτό το νησί των Κυκλάδων η φυσική ομορφιά συναντά την ιστορία και την απόλαυση.
Θελκτική και δίχως απαιτήσεις. Μειλίχια και πολυδιάστατη. Θα σας προσφέρει ό,τι επιθυμείτε, αφήνοντάς σας ελεύθερο να επιλέξετε. Στο δημοφιλέστερο σύμπλεγμα νησιών στο Αιγαίο, τις Κυκλάδες, απολαύστε ονειρικές διακοπές στην Πάρο: Αν θέλετε να απολαύσετε τη θάλασσα, θα βρείτε παραλίες μικρές, μεγάλες, μυστικές ή φημισμένες.

Αν αναζητάτε τον άνεμο, θα τον χαρείτε άπλετο και δυνατό σε παραλίες για kite surf και windsurf, παγκόσμια γνωστές. Αν θέλετε να ζήσετε ένα κυκλαδίτικο παραμύθι, θα σας χαρίσει άρωμα γιασεμιού και κόκκινο βουκαμβίλιας, κρυμμένα σοκάκια στην Παροικιά και απογεύματα στο λιμανάκι της Νάουσας.

Αν επιθυμείτε να διασκεδάσετε έως το ξημέρωμα, θα απολαύσετε εξωτικά κοκτέιλ, μουσικές, κέφι και δυνατό ρυθμό. Αν αγαπάτε τα ταξίδια  στον χρόνο, θα επισκεφτείτε το σημαντικότερο αξιοθέατο του νησιού, τον σπουδαιότερο παλαιοχριστιανικό ναό του Αιγαίου. Θα σταθείτε με κατάνυξη στην Παναγιά την Εκατονταπυλιανή, θα ανεβείτε στο Ενετικό κάστρο στο λιμάνι, θα επισκεφθείτε τον βυζαντινό δρόμο των Λευκών.

Όπως και αν έρθετε, ό,τι και αν ζητάτε, ένα είναι το βέβαιο: η Πάρος θα σας χαρίσει απλόχερα αυτό ακριβώς που επιθυμείτε!

highlights

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Είσαι έτοιμος να απολαύσεις τα αξιοθέατα της Πάρου; Ανακάλυψε την πλούσια ιστορία του νησιού και γνώρισε το απ’ άκρη σ’ άκρη, περπατώντας στα γραφικά σοκάκια της με τα κατάλευκα σπίτια με τις μπουκαμβίλιες. Αυτός ο αυθεντικός κυκλαδίτικος προορισμός είναι σίγουρο ότι θα σε μαγέψει με τις ομορφιές του.


Το Κάστρο Παροικιάς (Φραγκοκάστελο Πάρου)
Η Παροικιά αποτελεί την πρωτεύουσα του νησιού της Πάρου. Εκεί βρίσκεται και το περίφημο Ενετικό Κάστρο του 13ου αιώνα, τοποθετημένο στη θέση της Αρχαίας Ακρόπολης του νησιού. Γύρω από το κάστρο αναπτύχθηκε ένας μεσαιωνικός οικισμός, το «ξώπυργο».


Η Μυκηναϊκή Ακρόπολη της Πάρου στη Νάουσα
Η Νάουσα της Πάρου είναι η δεύτερη σε πληθυσμό κωμόπολη του νησιού. Στα δυτικάτου κόλπου της, ακριβώς πάνω από την περίφημες Κολυμπήθρες, αναπτύχθηκε ο πιο σημαντικός οικισμός της Πάρου κατά τα μυκηναϊκά χρόνια. Σήμερα, στον αρχαιολογικό χώρο διασώζονται τα τείχη του.


Αρχαία Λατομεία Πάρου, ένα παγκόσμιας εμβέλειας αξιοθέατο
Μνημείο της Παγκόσμιας Κληρονομιάς με ιστορία 3200 ετών, αποτελεί το διαχρονικό αποτύπωμα της Πάρου σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο λυχνίτης, το περίφημο παριανό μάρμαρο, αποτέλεσε το υλικό για πολλά έργα γλυπτικής και αρχαίων ναών.


Το Αρχαιολογικό Μουσείο Πάρου
Χτισμένο το 1960, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μουσεία του είδους του σε ολόκληρη τη χώρα. Περιέχει αρχαία εκθέματα από τη νεολιθική έως τη Ρωμαϊκή εποχή, από την Πάρο και την Αντίπαρο. Ανάμεσά τους, η Νίκη της Πάρου, κυκλαδικά εδώλια και ψηφιδωτά, η αρχαϊκή μαρμάρινη Γοργώ.


Κοιλάδα με τις πεταλούδες, ένα αξιοθέατο της παριανής φύσης
Από την Παροικιά και 7 χιλιόμετρα δυτικά, κοντά στο μοναστήρι Χριστός στο δάσος (ή Άγιος Αρσένιος) υπάρχει ένα μέρος γνωστό σαν «Πεταλούδες», ένα ειδυλλιακό τοπίο με πυκνή βλάστηση και άφθονο πηγαίο νερό, χάρη στο οποίο αναπτύχθηκαν δέντρα εκατοντάδων χρόνων.
Πρόκειται για ένα αξιοθέατο της Πάρου πραγματικής φυσικής ομορφιάς, ένας μοναδικός βιότοπος που φιλοξενεί πεταλούδες του είδους Jersey Tiger Moth.
Επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα:
www.butterfliesparos.com


Το Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Πάρκο Πάρου
Πρόκειται για ένα θεματικό πάρκο που εκτείνεται σε μια χερσόνησο 800 στρεμμάτων. Πρωτοπόρο στο είδος του, αποτελεί σημαντικό πόλο έλξης επισκεπτών και φυσιολατρών.
Λειτουργεί για την προστασία και την ανάδειξη της χερσονήσου του Αϊ Γιάννη-Δέτη.


Το Μουσείο Γλυπτικής Μάρπησσας
Δημιουργήθηκε από τον καλλιτέχνης Νίκο Περαντινό, όταν επέστρεψε πίσω στην Πάρο από το Παρίσι.
Σήμερα φιλοξενεί εργαστήρια γλυπτικής – πλαστικής – μεταλλοτεχνίας – χαλκοπλαστικής – μαρμαρολατήπας και μαρμαρογλυπτικής.


Το Αρχαίο Νεκροταφείο Παροικιάς
Σε κοντινή απόσταση από το κεντρικό λιμάνι της Παροικίας διασώζεται ένα από τα σπουδαιότερα μνημεία του είδους. Χρονολογείται από το τέλος του 8ου π.Χ. μέχρι τον 3ο μ.Χ. αιώνα. Οι επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά ευρήματα και πλούσιο φωτογραφικό υλικό σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.


Οι πανέμορφοι ορεινοί οικισμοί του νησιού
Όταν βρεθείς στην Πάρο, μην παραλείψεις να επισκεφτείς τα πανέμορφα πεδινά χωριά της. Το πιο σημαντικό από αυτά είναι οι Λεύκες, οι οποίες παλαιότερα αποτέλεσαν και πρωτεύουσά της. Είναι χτισμένες ανάμεσα στους πρόποδες του βουνού Στρούμπουλας και προσφέρουν καταπληκτική θέα στη Θάλασσα. Ιδιαίτερα αξιόλογα χωριά είναι και ο Πρόδρομος, τα Μάρμαρα και η Μάρπησσα.


Η Μονή Χριστού Δάσους
Πρόκειται για ένα πανέμορφο γυναικείο μοναστήρι τοποθετημένο πάνω σε ύψωμα με μοναδική θέα. Εκεί βρίσκονται ο τάφος και τα λείψανα του Αγίου Αρσενίου. Ο ναός εορτάζει με 2 πανηγύρεις, η πρώτη στις 31 Ιανουαρίου και η δεύτερη στις 18 Αυγούστου.


Ο ιστορικός ναός της Παναγιάς Εκατονταπυλιανής
Ο ναός της Παναγίας της Εκατονταπυλιανής στην Πάρο αποτελεί ίσως το πιο διάσημο από τα αξιοθέατα του νησιού, καθώς πρόκειται για το αρχαιότερο ορθόδοξο προσκύνημα. Έργο του βυζαντινού αυτοκράτορα Μέγα Κωνσταντίνου προς τιμήν της μητέρας του Αγίας Ελένης, αποτελεί σήμερα ένα από τα σπουδαιότερα & πιο καλοδιατηρημένα παλαιοχριστιανικά μνημεία.


Λεύκες, το κατάλευκο αμφιθεατρικό χωριό
Μια αγκαλιά από σπίτια και αυλές, κτισμένη αμφιθεατρικά στην πλαγιά ενός βουνού. Όλα σε αρμονική συνύπαρξη: κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική, νεοκλασικά ή οθωνικά κτήρια, boutique διαμονή. Περπατήστε τες αφήνοντας το αυτοκίνητό σας, περιηγηθείτε στα γαλήνια σοκάκια τους και μην παραλείψετε να πάτε στη γιορτή του καράβολα (όπως λένε τα σαλιγκάρια) που διοργανώνεται εκεί κάθε Αύγουστο.


Μάρπησσα και Πρόδρομος, δύο γραφικά χωριά
Δύο χωριά της ενδοχώρας που αξίζει να επισκεφτείτε.
Στον Πρόδρομο η είσοδος του χωριού διαθέτει θολωτή στέγη & καμπαναριό. Περπατήστε τα δρομάκια, με τα μικρά παραδοσιακά κυκλαδίτικα σπίτια. Έπειτα επισκεφτείτε τη Μάρπησσα, ένα ακόμη χωριό του 16ου αιώνα με παραδοσιακούς ανεμόμυλους & μοναδικές σε ομορφιά ιστορία εκκλησίες.


Το Ιερό του Δηλίου Απόλλωνα και της Αρτέμιδος
Σημαντικό μνημείο, βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου στη βόρεια πλευρά της Παροικίας, με θεά το νησί της Δήλου! Εδώ, έχουν βρεθεί πολύ σημαντικά ειδώλια & γλυπτά, όπως το μαρμάρινο άγαλμα της Αρτέμιδος, που εκτίθεται στο αρχαιολογικό μουσείο της Πάρου.

experience

ΖΗΣΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Μοναδικές παραλίες για κάθε γούστο

Απέραντες, χρυσαφένιες, ήρεμες ή οργανωμένες.
Οι διακοπές στην Πάρο χαρακτηρίζονται από πολλές και ξεχωριστές παραλίες:
Χρυσή Ακτή, Σάντα Μαρία, Πούντα, Καλόγερος, Κολυμπήθρες.
Θα δυσκολευτείτε να επιλέξετε, αλλά σίγουρα θα βρείτε κάποια που θα την αγαπήσετε για πάντα!

 
 

Θαλάσσια σπορ με τη δύναμη του αέρα

Φυσά δυνατά, αλλά και σταθερά. Το παιχνίδι με τον άνεμο στο στενό που χωρίζει την Πάρο με την Αντίπαρο δεν έχει τελειωμό. Ιδανικός προορισμός για όσους αγαπούν τα θαλάσσια σπορ – και ειδικότερα, το kite surf και το wind surf. Η Πάρος φιλοξένησε για σειρά ετών το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Πάρτε μέρος στα οργανωμένα μαθήματα που διοργανώνονται στις παραλίες της Χρυσής Ακτής & της Πούντα.

 

Αϊ-Γιάννης ο Δέτης

Στον όρμο αυτόν της Πάρου, γνωστό ως ο όρμος του Αϊ-Γιάννη του Δέτη, ο χρόνος κυλά πιο αργά, η ηρεμία σάς μαγεύει και η λευκή κουκίδα του μοναστηριού καθαγιάζει το τοπίο.
Μπορείτε να κολυμπήσετε, να περπατήσετε και να συλλογιστείτε.

 
 

Διασκεδάστε στο λιμάνι των πειρατών

Παρελθόν: ναι, το λιμανάκι της Νάουσας ήταν άντρο πειρατών. Σήμερα, οι μουσικές από τα μπαρ, η αέναη κίνηση από τα τραπεζοκαθίσματα εστιατορίων, οι νεανικές φωνές, που θέλουν να ρουφήξουν όλη τη ζωή σε ένα βράδυ, συνθέτουν ένα ζωντανό κινηματογραφικό σκηνικό που όμοιό του δύσκολα θα βρείτε σε άλλο μέρος της γης.

 

 

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η Πάρος διαθέτει πολλές όμορφες παραλίες, οργανωμένες και μη, τις οποίες είναι απαραίτητο να επισκεφτείτε, ώστε να έχετε μία ολοκληρωμένη εικόνα για το νησί, αλλά κυρίως για να χαλαρώσετε.
Τα περισσότερα μέρη του νησιού διαθέτουν όμορφες αμμώδεις παραλίες και οι διακοπές στην Πάρο μπορούν να είναι φανταστικές όπου και να επιλέξετε να μείνετε.

Κολυμπήθρες

Οι Κολυμπήθρες αποτελούνται από τρεις μικρές παραλίες απαράμιλλης ομορφιάς με βράχια που μοιάζουν με γλυπτά και θέα στη Νάουσα. Είναι από της ομορφότερες παραλίες της Πάρου και είναι πλήρως οργανωμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η τουριστική εκμετάλλευση έχει αφαιρέσει κάτι από τη μαγεία του τοπίου, το οποίο όμως παραμένει εξαιρετικού φυσικού κάλλους. Τα νερά είναι δροσερά και πεντακάθαρα και τα σμιλευμένα από το κύμα βράχια δημιουργούν ένα ιδιαίτερο σκηνικό.

Παραλία Κολυμπήθρες

Μοναστήρι

Μια από τις δημοφιλέστερες παραλίες στην Πάρο, με χρυσαφένια αμμουδιά, πολύ ρηχά νερά και προστασία από τον άνεμο. Είναι ιδανική για οικογένειες με παιδιά. Είναι οργανωμένη αλλά και με αρκετό ελεύθερο χώρο. Το όνομά της το πήρε από το μοναστήρι του Αϊ-Γιάννη Δέτη, που δεσπόζει κατάλευκο στο λόφο, στη δεξιά πλευρά της παραλίας.

Παραλία Μοναστήρι

Πούντα
Η Πούντα είναι μια μεγάλη παράλια, νοτιοδυτικά της Παροικιάς, στο στενό μεταξύ Πάρου και Αντιπάρου. Στο στενό που έχει πλάτος 1,5 χιλιόμετρα οι άνεμοι είναι συνήθως δυνατοί, γεγονός που κάνει την παραλία δημοφιλή για wind-surf και kite-surf. Από το λιμανάκι της Πούντας (του οικισμού) φεύγουν τα ferry-boats για την Αντίπαρο. Στην περιοχή υπάρχουν καφέ, ταβέρνες, σχολές kite-surf, wind-surf και καταδύσεων. Δεν πρέπει να τη συγχέουμε με την κοσμοπολίτικη Πούντα (Punda Beach Club) που βρίσκεται στα ανατολικά του νησιού.

Παραλία Πούντα

Φάραγγας
Μια μεγάλη παραλία με ψιλή άμμο και πεντακάθαρα νερά που είναι προστατευμένη από τους ανέμους. Ο Φάραγγας είναι από τις δημοφιλέστερες παραλίες και είναι πλήρως οργανωμένη παρέχοντας όμως και ελεύθερο χώρο.

Παραλία Φάραγγας

Χρυσή Ακτή
Η μεγαλύτερη παραλία της Πάρου, με χρυσαφένια αμμουδιά στην οποία οφείλει και το όνομά της. Είναι οργανωμένη προσφέροντας όλες τις υπηρεσίες ενώ είναι ιδανική για τους φίλους των θαλασσίων αθλημάτων. Η πρόσβαση είναι εύκολη είτε με αυτοκίνητο είτε με λεωφορείο.

Παραλία Χρυσή Ακτή

Μαρτσέλο
Η παραλία Μαρτσέλο είναι η πιο προσιτή επιλογή για όσους μένουν στην Παροικιά. Σε μικρή απόσταση, με θέα στην Παροικιά, μεγάλη παραλία με άμμο και πλήρως οργανωμένη προσελκύει νεανικό κοινό. Θα βρείτε καφέ, beach-bar, μουσική σε νορμάλ επίπεδα και δυνατότητες για θαλάσσια σπορ. Στο Μαρτσέλο μπορείτε να φτάσετε και με καραβάκι από την Παροικιά.

Παραλία Μαρτσέλο

Σάντα Μαρία
Σε ένα μαγευτικό τοπίο η παραλία Σάντα Μαρία είναι η πιο βολική για όσους διαμένουν στη Νάουσα. Όμορφο σκηνικό με αμμουδερή παραλία και πεντακάθαρα νερά. Είναι οργανωμένη αλλά όχι τόσο που να ενοχλεί. Η πρόσβαση είναι εύκολη με αυτοκίνητο, λεωφορεία αλλά και καραβάκι από τη Νάουσα.

Παραλία Σάντα Μαρία

Λάγγερη
Η παραλία Λάγγερη είναι από τις πιο εξωτικές παραλίες της Πάρου, με χρυσαφένια άμμο, διάφανα καταγάλανα νερά και φουντωτά αρμυρίκια. Δεν είναι οργανωμένη και προσφέρει γαλήνη και ηρεμία. Αν δεν πάτε με καΐκι θα χρειαστεί να περπατήσετε λιγάκι. Χρησιμοποιείται και σαν παραλία γυμνιστών οπότε οι… σεμνότυφοι να έχετε την προσοχή σας!

Παραλία Λάγγερη

Καλόγερος
Η παραλία του Καλόγερου, σύμφωνα με τον μύθο, πήρε το όνομά της από έναν καλόγερος που αυτοκτόνησε πέφτοντας από τα βράχια. Είναι γνωστή για την αργιλώδη άμμο της που θεωρείται πως έχει ευεργετικές ιδιότητες για την επιδερμίδα και πολλοί τη χρησιμοποιούν σαν μάσκα ομορφιάς.

Παραλία Καλόγερος

Αλυκή
Μια ήσυχη παραλία προστατευμένη από τα μελτέμια στη νότια ακτή της Πάρου. Είναι οργανωμένη αλλά με ελεύθερο ψώρο και αλμυρίκια που χαρίζουν τη σκιά τους. Είναι ιδανική για οικογένειες με μικρά παιδιά.

Παραλία Αλυκή

Αίγινα

Αίγινα

ΑΙΓΙΝΑ

Το νησί – στέκι του Αργοσαρωνικού

Αίγινα

group excursion

ΜΟΝΟΗΜΕΡΕΣ


από: Αγρίνιο


από: Πάτρα

από: Αθήνα
από
Αίγινα 55

Μονοήμερη εκδρομή
Αναχώρηση από Αγρίνιο
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια

από
Αίγινα 36

Μονοήμερη εκδρομή
Αναχώρηση από Πάτρα
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια

από
Αίγινα 25

Μονοήμερη εκδρομή
Αναχώρηση από Αθήνα
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια

one hop from Athens

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΑΙΓΙΝΑ

Μικρή, γλυκιά, μόλις μια ώρα από την Αθήνα, η Αίγινα θα σας μαγέψει.
Το λιλιπούτειο αυτό νησί του Αργοσαρωνικού φιλοδοξεί να σας προσφέρει μια σειρά από σπάνιες συγκινήσεις: Διακοπές έως τον Οκτώβριο και ήπιους χειμώνες. Η ενέργεια των αρχαίων ιερών και τα πέτρινα βυζαντινά εκκλησάκια. Οι ευκάλυπτοι πλάι στη θάλασσα, η Πέρδικα που θυμίζει Κυκλάδες, οι περίφημες φιστικιές με το μοναδικό φιστίκι Αιγίνης. Το σπίτι του Καζαντζάκη, όπου έγραψε την Οδύσσεια. Όλα αυτά κάνουν την Αίγινα αγαπημένη κι ακαταμάχητη για μια ολόκληρη κοινότητα ανθρώπων από όλο τον κόσμο που τη διάλεξε για σπίτι της. Ελάτε και θα καταλάβετε γιατί.

highlights

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Η Αίγινα αποτελεί ένα νησί με ιστορία, παράδοση και ένα καταφύγιο για αρκετούς καλλιτέχνες- σύγχρονους και μη- όπως συγγραφείς, ζωγράφους, ηθοποιούς και γλύπτες. Το νησί φιλοξενεί μερικά σημαντικά αξιοθέατα που μετρούν από τους Αρχαϊκούς Χρόνους και φτάνουν μέχρι την πιο σύγχρονη εποχή, με μνημεία όπως είναι το σπίτι του διεθνούς φήμης συγγραφέα Νίκου Καζαντζάκη και κτίρια αρχιτεκτονικού, ιστορικού ή πολιτιστικού ενδιαφέροντος.
Ανακάλυψέ τα και ταξίδεψε μαζί τους στον χρόνο αλλά και σε ό,τι σε εμπνέει!


Μια ρετρό βόλτα στην πόλη της Αίγινας
Έτοιμοι; Ένα σακουλάκι φιστίκια Αιγίνης στο χέρι και φύγαμε για βόλτα με το μόνιππο αμαξάκι! Στην καρδιά του Αργοσαρωνικού θα απολαύσετε εικόνες βγαλμένες από καρτ-ποστάλ: το κάτασπρο εκκλησάκι του Αϊ-Νικόλα, καΐκια και ψαροταβέρνες, νεοκλασικά και μνημεία από τότε που ο Κυβερνήτης Καποδίστριας έκανε την Αίγινα κυβερνητική έδρα της Ελλάδας. Πιο πέρα η μητρόπολη, και στη θάλασσα μια vintage καινοτομία: πλωτά μανάβικα! Στα σοκάκια θα βρείτε καφέ με σκιερές αυλές, γκαλερί, μαγαζιά με κεραμικά, αξεσουάρ και ρούχα. Συνεχίστε στην παλιά ψαραγορά, για να γευτείτε ολόφρεσκους θαλασσινούς μεζέδες με ούζο.


Η ενέργεια της αρχαίας Ελλάδας, στο ναό της Αφαίας
Στο ταξίδι σας στην Αίγινα, πάνω από τον κάβο της Αγίας Μαρίνας, θα ανακαλύψετε το ιερό της Αφαίας. Το άρωμα των πεύκων δυνατό, ο αέρας ελαφρύς, η γαλήνη απέραντη. Ο ναός χρονολογείται στο 500 π.Χ. και φημίζεται ως άριστο δείγμα αρχαϊκής αρχιτεκτονικής στην Ελλάδα. Λένε πως μαζί με το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και τον Παρθενώνα σχηματίζουν ένα νοητό ισοσκελές τρίγωνο, ορόσημο της ενεργειακής τους δύναμης. Κλείστε τα μάτια και νιώστε την αλήθεια του μύθου: Η ενέργεια όλης της αρχαίας Ελλάδας είναι εδώ.


Παλαιόχωρα: Βόλτα στην παλιά πρωτεύουσα της Αίγινας
Ο πιο ιστορικός περίπατος στο νησί περνάει από την Παλαιόχωρα, το νησιώτικο Μυστρά, όπως την αποκαλούν. Η παλιά πρωτεύουσα της Αίγινας, αθέατη από τη θάλασσα λόγω των πειρατών, ήταν σκαρφαλωμένη σε έναν πευκόφυτο λόφο. Περπατήστε ανάμεσα στα 38 πέτρινα εκκλησάκια για να φτάσετε στην κορυφή, στον δίδυμο ναό του Αγίου Γεωργίου-Αγίου Δημητρίου: εδώ ήταν το κάστρο της πόλης. Την άνοιξη, η φύση ξεπερνάει τον εαυτό της: παπαρούνες, χαμομήλια, μαργαρίτες… Η Παλαιόχωρα «μοσχοβολάει ιστορία».


Ακολούθησε τη διαδρομή των καλλιτεχνών
Μια πανέμορφη παραθαλάσσια διαδρομή από το λιμάνι της Αίγινας ως τα Πλακάκια, θα σε κάνει να νιώσεις λες και ακολουθείς τα βήματα των σπουδαίων καλλιτεχνών που ενέπνευσε η Αίγινα. Ξεκινώντας από το γλυπτό του Βαρώτσου στο λιμάνι, τη γυάλινη αυτή “Πύλη της Αίγινας”, πηγαίνεις προς την αρχαία Κολώνα και ακολουθείς την παραλιακή οδό Νίκου Καζαντζάκη για να φωτογραφίσεις το γλυπτό Χωρίς Τίτλο του σπουδαίου Γιάννη Μόραλη με φόντο το απέραντο γαλάζιο. Αφού κάνεις μια στάση στον ρομαντικό Φάρο του Μπούζα, συνέχισε όλο ευθεία ως το Άγαλμα της Μάνας του ζωγράφου και γλύπτη Χρήστου Καπράλου – μπορείς να επισκεφθείς και το ομώνυμο μουσείο. Ολοκλήρωσε τη βόλτα θαυμάζοντας απ’ έξω το σπίτι που κάποτε έμενε ο Καζαντζάκης, ο συγγραφέας που αγάπησε την Αίγινα και το μοναδικό φως της. Φρόντισε να κάνεις τη διαδρομή την ώρα του ηλιοβασιλέματος, για να θαυμάσεις τα απίθανα χρώματα του ορίζοντα!


Ταξίδι στην Πέρδικα
Ένα σύντομο ταξίδι με ιστιοπλοϊκό ή ταχύπλοο από το Καλαμάκι και φτάσατε στην Πέρδικα, το λιμανάκι της Αίγινας που θυμίζει Κυκλάδες, κι όμως βρίσκεται στον Αργοσαρωνικό! Ασβεστωμένα σπίτια με αυλές, σκαλιά πνιγμένα στα λουλούδια, ψαροταβέρνες πάνω στη θάλασσα και το νησάκι Μονή, μόλις 10 λεπτά με βάρκα από εδώ! Βουτήξτε στα πράσινα νερά του όρμου της Μονής και αν σταθείτε τυχεροί, θα συναντήσετε τους μόνιμους κατοίκους της: αγριοκούνελα ή παγώνια.


Πλωτά μανάβικα με φόντο τον Αργοσαρωνικό
Ο Νεκτάριος ή η Νεκταρία; Ποιος μανάβης θα σας πουλήσει φρούτα και λαχανικά μέσα από τη σκούνα του; Τα πλωτά μανάβικα στην πόλη της Αίγινας είναι μοναδικό φαινόμενο στην Ελλάδα που αξίζει να ανακαλύψετε κατά τη διάρκεια των διακοπών σας στο νησί!


Mουσείο Χρήστου Καπράλου
Από τους σπουδαιότερους γλύπτες στην Ελλάδα έστησε το εργαστήριό του εδώ το 1963. Στο μουσείο Καπράλου τα εντυπωσιακά έργα δένουν αρμονικά με το εξαιρετικό κτήριο που έχει θέα στη θάλασσα!


O αρχαιολογικός χώρος της Κολώνας
Ο ήχος και η μυρωδιά του Αιγαίου συντρόφευε για χιλιάδες χρόνια έναν από τους σημαντικότερους προϊστορικούς οικισμούς στην Ελλάδα, αλλά και τους μεταγενέστερους -από τους οποίους μόνο λείψανα έχουν απομείνει σήμερα. Στα τέλη του 6ου αιώνα π.Χ. ο λόφος μετατράπηκε σε ιερό με τον δωρικό ναό του Απόλλωνα να δεσπόζει στον χώρο. Η μονολιθική κολώνα, που έχει διασωθεί από τον ναό, αποτελούσε για χρόνια σημάδι προσανατολισμού για τους Βενετσιάνους ναυτικούς, οι οποίοι και ονόμασαν την περιοχή Colonna.


Ο αρχαίος Ελαιώνας που γοήτευσε την Hermès
Ο Αρχαίος Ελαιώνας είναι το κρυμμένο μυστικό της Αίγινας που επιλέχθηκε από τον οίκο μόδας Hermès για τη φωτογράφιση της συλλογής του το 2005. Νοτιότερα από την Παχειά Ράχη, στη θέση Σφυρίχτρες, μια απομονωμένη κοιλάδα φιλοξενεί υπεραιωνόβιες ελιές που στέκουν αγέρωχες εδώ και πολλές εκατοντάδες χρόνια. Η επιφάνεια του κορμού τους υπολογίζεται ότι έχει ηλικία άνω των 400 ετών, ενώ κάποιες από αυτές εκτιμάται ότι είναι 1500 ετών. Άξιες θαυμασμού από τον άνθρωπο, οι ελιές αυτές αποτελούσαν κάποτε τον αρχαίο ελαιώνα της Αίγινας ενώ ακόμα και σήμερα βρίσκονται ανάμεσα σε διάσπαρτα εκκλησάκια και απομεινάρια από μετόχια.


Οι προσκυνητές του Αγίου Νεκταρίου
Οι ορθόδοξοι προσκυνητές χρόνια τώρα έρχονται στην Αίγινα, για να επισκεφθούν τον μεγαλόπρεπο ναό του Αγίου Νεκταρίου που θεωρείται θαυματουργός.

experience

ΖΗΣΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Ανακαλύψτε μυστικές παραλίες

Τυρκουάζ νερά, πυκνή βλάστηση, ελάφια, αγριοκάτσικα, αλλά και παγώνια να κάνουν βόλτες ως το beach bar, η Μονή είναι το μικρό παραδεισένιο νησάκι απέναντι από την Πέρδικα που προσφέρει όλα αυτά μαζί! Θα φτάσεις μέσα σε 10 λεπτά, παίρνοντας ένα από τα καϊκάκια της Πέρδικας. Για περισσότερες μυστικές παραλίες απίθανης ομορφιάς, επιλέξτε ιδιωτική κρουαζιέρα και ταξίδεψε με εξουσιοδοτημένο καπετάνιο από την Αίγινα έως το Αγκίστρι και άλλους προορισμούς του Αργοσαρωνικού! 

 

Για λάτρεις της πεζοπορίας

Εννιά πιστοποιημένα και δεκάδες ακόμα μονοπάτια της Αίγινας προσκαλούν τους λάτρεις της φύσης και της πεζοπορίας σε μαγικές διαδρομές στα ανεξερεύνητα – και άγνωστα για πολλούς – βουνά του νησιού. Μονοπάτια ιδανικά για όλα τα επίπεδα διασχίζουν παραδοσιακούς οικισμούς, τις περίφημες δεξαμενές συλλογής νερού “σουβάλες” που μοιάζουν με στέρνες, εκκλησάκια και παρθένα τοπία, όλα κάτω από το εκτυφλωτικό φως της Αίγινας. Τα μονοπάτια της Αίγινας προσφέρονται για όλες τις εποχές του χρόνου.

 

Δοκίμασε θαλασσινά, στα καλύτερα τους

Στην Αίγινα μπορείς να γευτείς την τοπική και ελληνική κουζίνα στις ταβέρνες του νησιού δίπλα στο κύμα αλλά κυρίως νόστιμες θαλασσινές γεύσεις συνοδευμένες από ντόπιο Ροδίτη και ελληνικά κρασιά. Αξίζει να δοκιμάσεις ολόγλυκες κατσούλες, ψαράκια που βρίσκεις αποκλειστικά στον Αργοσαρωνικό και φυσικά μην παραλήψεις την Πέρδικα, το διάσημο ψαροχώρι της Αίγινας (tip: μη φύγεις αν δεν πάρεις μαζί σου το χειροποίητο πέστο φιστικιού τους!).

 

Για λάτρεις της τέχνης στην πόλη

Ζήσε τη δική σου μοναδική εμπειρία στην Αίγινα και νιώσε την ενέργεια του νησιού να σε κατακλύζει μέσα από έναν αριθμό δραστηριοτήτων για όλα τα ενδιαφέροντα! Αν η τέχνη είναι αυτό που αγαπάς, μπορείς να παρακολουθήσεις μαθήματα ζωγραφικής ή φωτογραφίας στην εξοχή ή να φτιάξεις τα δικά σου κεραμικά σε ειδικό εργαστήριο. Όσοι αγαπούν τα θερινά σινεμά, μπορούν να απολαύσουν ταινίες υπό το φως του φεγγαριού στους 3 θερινούς κινηματογράφους της πόλης.

 

 

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Η Αίγινα αποτελεί έναν κοντινό προορισμό, με αμέτρητες επιλογές σε παραλίες.
Τόσο για τους κοσμοπολίτες ή εκείνους που καταφθάνουν στην Αίγινα με το σκάφος τους όσο και για εκείνους που προτιμούν την ησυχία – ή ακόμη και την ερημιά- για να απολαύσουν το μπάνιο τους στη θάλασσα, οι παραλίες της Αίγινας δε θα αφήσουν κανέναν ανικανοποίητο

Μαραθώνας Α’ & Β’

Η περιοχή του Μαραθώνα διαθέτει δυο παραλίες με αμμουδιά. Ο Μαραθώνας Α΄ βρίσκεται στα μέσα της οδικής διαδρομής Αίγινα-Πέρδικα και ο Μαραθώνας Β’ περίπου 500 μέτρα μετά. Οι δυο αυτές παραλίες της Αίγινας αποτελούν πλέον τις πιο γνωστές παραλίες του νησιού.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και οι δύο παραλίες είναι οργανωμένες. Μπορεί κανείς να βρει ξαπλώστρες με ομπρέλες καθώς και μαγαζιά εστίασης. Μικρά σημεία είναι μη οργανωμένα για περιπτώσεις που κάποιος αναζητά μεγαλύτερα κομμάτια με αμμουδιά.

Ο Μαραθώνας βρίσκεται πλέον ψηλά στις προτιμήσεις για διαμονή στην Αίγινα, καθώς είναι 5 λεπτά από την πόλη της Αίγινας με το αυτοκίνητο, αλλά και οι παραλίες του είναι ιδανικές για όλες τις ηλικίες.

Μοναδικό πρόβλημα αποτελεί ο μικρός χώρος για parking. Για αυτό θα ήταν καλύτερα να επιλέξετε κάποιο μοτοποδήλατο ή ποδήλατο για να μεταβείτε στην περιοχή τους καλοκαιρινούς μήνες. Εκτός αν προτιμάτε να μεταβείτε με το λεωφορείο, καθώς υπάρχει σύνδεση με την συγκοινωνία.

Μαραθώνας Α’ & Β'

Αγία Μαρίνα

Η παραλία της Αγίας Μαρίνας Αίγινας, είναι η μεγαλύτερη σε έκταση αμμουδιά που διαθέτει το νησί. Είναι στην ανατολική πλευρά του νησιού και η διαδρομή διαρκεί περίπου 15 λεπτά με το αυτοκίνητο από το κέντρο της πόλης ή περίπου 25 λεπτά με το λεωφορείο του Κτελ.

Η πλαζ της Αγίας Μαρίνας, είχε μέχρι πρόσφατα και Γαλάζια Σημαία. Η παραλία διαθέτει, ξαπλώστρες και ομπρέλες και καλοκαιρινά καταστήματα. Βέβαια, αξίζει κανείς να εξερευνήσει τα βραχώδη σημεία, όπου κάποιος μπορεί να κολυμπήσει. Τα νερά σε εκείνα τα σημεία είναι καταγάλανα, αλλά ταυτόχρονα είναι ιδανικά για snorkeling. Αυτοί οι μικροί κολπίσκοι είναι ιδανικοί για κάποιον που αποφεύγει τον συνωστισμό των οργανωμένων παραλιών.

Η διαμονή στην Αγία Μαρίνα, μπορεί να εξελιχθεί συνδυαστικά με άλλες περιοχές, σε μια εξαιρετική εμπειρία. Η περιοχή τους καλοκαιρινούς μήνες διαθέτει τα πάντα.

Παραλία Αγία Μαρίνα

Νησί Μονή

Το νησί Μονή Αίγινας, είναι ένα νησάκι ακριβώς απέναντι από την Πέρδικα. Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πώς να πάτε στην Μονή; Η πρόσβαση για το νησί της Μονής,  είναι σχετικά εύκολη. Οδικώς μέχρι την Πέρδικα και από εκεί με το καραβάκι (λάντζα), που φεύγει από το λιμανάκι, φτάνετε στην Μονή.

Υπάρχει και η περίπτωση, κάποιο καραβάκι να φεύγει και από το κεντρικό λιμάνι της Αίγινας. Ο χρόνος μετάβασης βέβαια από την Πέρδικα είναι 10 λεπτά, ενώ από το κέντρο του νησιού περίπου 30 λεπτά. Είναι όμως μια ξεχωριστή εμπειρία και στις δυο περιπτώσεις.

Η Μονή δεν έχει μόνιμους κατοίκους παρά μόνο μερικά άγρια ζώα, όπως παγώνια, ελάφια, αγριοκάτσικα και σκίουρους. Ιδιαίτερη εντύπωση δημιουργεί το πευκοδάσος που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του νησιού.

Παρόλα αυτά διαθέτει μια παραλία με αμμουδιά και λειτουργεί και beachbar. Υπάρχει και ένας ικανοποιητικός αριθμός με ξαπλώστρες και ομπρέλες. Αξίζει να ταΐσετε τα ζώα που κατοικούν στο νησί και να κάνετε μια μικρή πεζοπορία. Στην κορυφή του νησιού υπάρχει το παλιό στρατιωτικό παρατηρητήριο που λειτούργησε κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δυστυχώς, Μονή και camping δεν πάνε μαζί γιατί έχει απαγορευτεί. Πολλές φορές κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, πολλά σκάφη δένουν ανοιχτά της παραλίας μιας και η περιοχή είναι ιδανική.

Λουτρά Σουβάλα

Η παραλία Λουτρά Σουβάλας ή Λουτρά Αίγινας, βρίσκεται στην Σουβάλα. Είναι μια παραλία που τα παλαιότερα χρόνια ήταν γνωστή για τα ιαματικά νερά της. Η περιοχή ονομαζόταν και Θέρμα λόγω της θειούχας θερμής πηγής που έκανε το νερό να φτάνει τους 25.4 βαθμούς Κελσίου.

Τα Λουτρά έχουν μικρής έκτασης αμμουδιά, αλλά η γύρω περιοχή αν και είναι βραχώδης, δημιουργεί όμορφες συνθήκες για κολύμπι. Η παραλία είναι συνήθως οργανωμένη και έχει ξαπλώστρες και ομπρέλες. Ταυτόχρονα, τα τελευταία χρόνια, πολλές καφετέριες, έχουν ανοίξει στην περιοχή και η συγκοινωνία φτάνει μέχρι εκεί.

Κλειδί ή Κλήμα

Η παραλία Κλειδί ή Κλήμα είναι ένα κρυφό διαμάντι για την Αίγινα. Το Κλειδί Αίγινας, είναι κατά πολλούς η πιο ξεχωριστή παραλία του νησιού. Τι πρέπει να κάνετε για να πάτε στο Κλειδί; Πρέπει να πάρετε τον δρόμο για Πέρδικα και όταν φτάσετε στην διασταύρωση πριν το χωριό της Πέρδικας, κάνετε αριστερά. Ο δρόμος οδηγεί στο Σφεντούρι, αλλά εσείς θα στρίψετε δεξιά για να πάτε στην παραλία.

Το Κλήμα είναι ένας κολπίσκος, με καταγάλανα νερά. Τα χρώματα αυτά οφείλουν την παρουσία τους στα γύρω βράχια που έχουν δημιουργήσει μια παραλία με κατάλευκη αμμουδιά. Στην περιοχή φτάνουν συνήθως πολλά σκάφη, με άτομα του καλλιτεχνικού και πολιτικού κόσμου.

Η παραλία είναι σχεδόν κάθε καλοκαίρι οργανωμένη, με πολλές ξαπλώστρες και ομπρέλες. Συνήθως υπάρχει και καντίνα εκεί. Η διαδρομή θέλει προσοχή, μιας και η ανηφόρα είναι ιδιαίτερα επίπονη για τα αυτοκίνητα και τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει και ένα μικρό μποτιλιάρισμα. Η συγκοινωνία εκτελεί δρομολόγιο μέχρι την Πέρδικα.

Κολώνα & Αύρα

Οι παραλίες της Κολώνας και της Αύρας είναι οι δύο βασικές παραλίες που μπορεί κανείς να κολυμπήσει μέσα στην πόλη της Αίγινας. Μπορεί να μεταβεί κάποιος πολύ εύκολα, ακόμα και πεζός αφού βρίσκονται δίπλα από το κεντρικό λιμάνι της Αίγινας.

Οι δυο αυτές παραλίες, βρίσκονται στις δυο πλευρές του ναού του Απόλλωνα (Κολώνα). Ο λόφος της Κολώνας σχηματίζει ένα μεγάλο φυσικό μόλο, όπου στις άκρες του υπάρχουν αμμώδεις πλαζ. Η παραλία της Αύρας βρίσκεται μπροστά από την είσοδο του Αρχαιολογικού χώρου του Ναού του Απόλλωνα. Ανάλογα την περίοδο είναι και οργανωμένη παραλία.

Η Κολώνα, βρίσκεται στην πίσω πλευρά του ναού. Για να φτάσει κανείς εκεί, συνεχίζει την διαδρομή στην μικρή ανηφόρα που σχηματίζει το οδικό δίκτυο. Η είσοδος της παραλίας είναι μια μικρή πέτρινη είσοδος. Δεν είναι οργανωμένη παραλία και η αμμουδιά παρουσιάζει κάποιες ιδιομορφίες, λόγω του αρχαίου οχυρού που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση.

Αν ο χρόνος σας στο νησί είναι περιορισμένος, αυτές οι δυο παραλίες είναι μια καλή ευκαιρία για να κάνετε την βουτιά σας.

Η παραλία είναι σχεδόν κάθε καλοκαίρι οργανωμένη, με πολλές ξαπλώστρες και ομπρέλες. Συνήθως υπάρχει και καντίνα εκεί. Η διαδρομή θέλει προσοχή, μιας και η ανηφόρα είναι ιδιαίτερα επίπονη για τα αυτοκίνητα και τους καλοκαιρινούς μήνες υπάρχει και ένα μικρό μποτιλιάρισμα. Η συγκοινωνία εκτελεί δρομολόγιο μέχρι την Πέρδικα.

Σαρπά

Η παραλία Σαρπά Αίγινας, είναι από τις πιο δύσβατες αλλά και όμορφες παραλίες του νησιού. Η πρόσβαση στη παραλία του Σαρπά είναι μια περίεργη διαδρομή. Αφού φτάσετε στην Πέρδικα και περάσετε το βενζινάδικο που βρίσκεται εκεί, θα συναντήσετε ένα ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ. Κάνοντας αριστερά στο δρόμο, έχει ένα μικρό δρομάκι, που μετά μια μικρή κατηφόρα θα φτάσετε στην παραλία του Σαρπά.

Η παραλία φημίζεται για την ηρεμία της, καθώς και για τα πεντακάθαρα νερά της. Η παραλία είναι ανάλογα την περίοδο οργανωμένη και διαθέτει και καντίνα. Η παραλία του Σαρπά είναι σίγουρα από τα καλύτερα σημεία για να δει κάποιος στο νησί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Το Κτελ πραγματοποιεί δρομολόγιο μέχρι την Πέρδικα.

Αιγινήτισσα

Η παραλία Αιγινήτισσα της Αίγινας, είναι μια αμμώδης παραλία στην μέση της διαδρομής Μαραθώνας-Πέρδικα. Ουσιαστικά είναι ένα μεγάλος κολπίσκος, με όμορφα νερά και αμέτρητους ευκαλύπτους. Οι ευκάλυπτοι βρίσκονται κατά μήκος της παραλίας, προσφέροντας σκιά σε όλη την περιοχή και φυσικά ιδιαίτερη μυρωδιά.

Συνήθως κάθε καλοκαίρι είναι οργανωμένη η παραλία. Στην περιοχή υπάρχουν μερικά καταστήματα εστίασης, αν και η Πέρδικα απέχει μόλις 2 χιλιόμετρα. Το Κτελ εκτελεί δρομολόγια όλη την διάρκεια του χρόνου.

Κέρκυρα

Κέρκυρα

ΚΕΡΚΥΡΑ

Η αρχόντισσα του Ιονίου

Κέρκυρα

group excursion

ΤΕΤΡΑΤΗΜΕΡΗ


από: Αγρίνιο


από: Πάτρα

από: Αθήνα
από
Κέρκυρα 280

Τετραήμερη εκδρομή
Αναχώρηση από Αγρίνιο
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια
Διαμονή σε 3* ξενοδοχείο
Διατροφή & Πασχαλινό γεύμα

από
Κέρκυρα 280

Τετραήμερη εκδρομή
Αναχώρηση από Πάτρα
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια
Διαμονή σε 3* ξενοδοχείο
Διατροφή & Πασχαλινό γεύμα

από
Κέρκυρα 280

Τετραήμερη εκδρομή
Αναχώρηση από Αθήνα
Ακτοπλοϊκά εισιτήρια
Διαμονή σε 3* ξενοδοχείο
Διατροφή & Πασχαλινό γεύμα

a class act in the Ionian

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

Με μεγαλοπρεπή παλάτια, φρούρια, ρομαντικά καντούνια, τοξωτές στοές, απίθανες παραλίες και μοναδική γαστρονομία, η γαλαζοαίματη Κέρκυρα σάς περιμένει.

Το αρχοντικό αυτό νησί του Ιονίου είναι ταυτισμένο με εικόνες «μυθικές». Η ευγενική Ναυσικά, η κόρη του βασιλιά Αλκίνοου που έσωσε τον Οδυσσέα, όταν ναυάγησε στη Χώρα των Φαιάκων -που πολλοί την ταυτίζουν με την Κέρκυρα. Έπειτα, η Σίσι, η θλιμμένη πριγκίπισσα και το Αχίλλειο, το παλάτι των στεναγμών της. Η θερινή έπαυλη του Άγγλου Αρμοστή. Εικόνες μεγαλοπρεπείς που παρελαύνουν μπροστά σας.

Στο παρατηρητήριο του Κάιζερ…ο Γουλιέλμος Β΄ατενίζει το πέλαγος. Τα εμβληματικά μέγαρα της πόλης της Κέρκυρας, οι στοές του Λιστόν, η Σπιανάδα -η μεγαλύτερη πλατεία των Βαλκανίων. Ιταλοί, Άγγλοι, Γάλλοι, Ρώσοι, Έλληνες έζησαν και μεγαλούργησαν στο νησί. Σμίλεψαν έναν πολιτισμό πολύμορφο και σαγηνευτικό. Άφησαν τα ίχνη τους σε κάθε αξιοθέατο που κοσμεί το νησί. Ανακαλύψετε τα σε κάθε νότα της Παλιάς Φιλαρμονικής, σε κάθε ποτήρι με λικέρ από Κουμκουάτ, σε κάθε βόλτα στα καντούνια του Καμπιέλο, σε κάθε έρωτα που γεννιέται στο Canal d’ Amour. Η Κέρκυρα θα σας πλανέψει!

highlights

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Γραφικά ορεινά χωριά που μοιάζουν σαν να έχει σταματήσει ο χρόνος μέχρι κοσμοπολίτικα τουριστικά θέρετρα, με έντονη τουριστική κίνηση και έντονη νυχτερινή ζωή. Τεράστιες κοσμοπολίτικες παραλίες αλλά και πιο ήσυχα τουριστικά μέρη με έμφαση στην ομορφιά του περιβάλλοντος. Σμαραγδένιες ακτές από αμμουδιές, πολυσχιδείς συνεχόμενους κολπίσκους με βότσαλα και πεντακάθαρα νερά, αλλά και τελείως απομονωμένες παραλίες, ειδυλλιακά μέρη για ρομαντικούς.
Αυτή είναι η πανέμορφη Κέρκυρα!


Εξερευνώντας την ατμοσφαιρική παλιά πόλη της Κέρκυρας
Το ιστορικό κέντρο του νησιού, η Παλιά πόλη της Κέρκυρας. έχει ενταχθεί στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Τα μεγαλόπρεπα κτήριά της με επιρροές από τον νεοκλασικισμό και τον εκλεκτικισμό θαμπώνουν: Mέγαρο Μιχαήλ και Γεωργίου, Λιστόν, Loggia Nobilei, Λατινική μητρόπολη, ροτόντα του Τόμας Μέιτλαντ, Ιόνιος Βουλή, Μέγαρο της οικογένειας Καποδίστρια.
Στα περίφημα καντούνια του Καμπιέλο με τις μπουγάδες που κρέμονται πάνω από το κεφάλι σας, αλλά και στα εμβληματικά ξενοδοχεία με τους «υψηλούς» επισκέπτες θα νιώσετε πρωταγωνιστές σε ταινία.


Θαυμάστε τα αιωνόβια φρούρια της πόλης
Τα αξιοθέατα της Κέρκυρας σας προσφέρουν ένα συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο: Η πύλη Soranza, οι Αγγλικοί Στρατώνες, οι φτερωτοί λέοντες του Αγίου Μάρκου, η Madonna Del Carmine, ο προμαχώνας Savorgnan, ο Πύργος της Θάλασσας, η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου που μοιάζει με δωρικό ναό. Ένα ανοιχτό, αλλά και ολοζώντανο μουσείο. Στο βορειοδυτικό άκρο της πρωτεύουσας, ο άλλος φύλακας της: το Νέο Φρούριο. Κτισμένο την περίοδο 1576-1645 από τους Βενετούς. Ένα αριστούργημα της οχυρωματικής τέχνης. Ένα κυβιστικό φρούριο που θυμίζει Πικάσο και Μπρακ.


Απαθανατίστε το πολυφωτογραφημένο Ποντικονήσι
“Κέρκυρα με το Ποντικονήσι”. Το σήμα κατατεθέν του νησιού είναι ένα άλλο… νησί: το λιλιπούτειο Ποντικονήσι στην περιοχή Κανόνι. Επάνω του φιλοξενεί μόνο έναν βυζαντινό ναό του 13ου αιώνα αφιερωμένο στον Παντοκράτορα. Δίπλα του βρίσκεται το διάσημο νησάκι της Βλαχέρνας με την Παναγία του 17ου αιώνα που ενώνεται με την ξηρά μέσω μιας στενής λωρίδας γης. Μη χάσετε τη λιτανεία που γίνεται εδώ τη Δευτέρα μετά την Κυριακή του Πάσχα.


Παραλίες: κοσμοπολίτικες ή γαλήνιες, όλες όμως εντυπωσιακές
Γλυφάδα, Δασιά, Έρμονες, Παλαιοκαστρίτσα, Σιδάρι. Ο Κάβος -διάσημος για τα ξέφρενα πάρτι των νεαρών τουριστών-, το Κοντοκάλι, οι Μπενίτσες, ο Χαλικούνας… Ο κατάλογος με τις παραλίες της Κέρκυρας τελειωμό δεν έχει. Μεγάλες με άμμο ή γραφικοί ορμίσκοι. Με λίγο κόσμο ή κοσμικές και οργανωμένες, με παραλιακά μπαρ, ταβέρνες, μαγαζιά και δυνατότητα για όλα τα θαλάσσια σπορ. Σε πολλές από αυτές υπάρχουν μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες


Τουριστικά θέρετρα μυθικά και ιστορικά, η Παλαιοκαστρίτσα και το Αγγελόκαστρο
Στο πιο γνωστό τουριστικό θέρετρο της Κέρκυρας, την Παλαιοκαστρίτσα, το πράσινο ξεχειλίζει στους έξι μικρούς όρμους, θωπεύοντας τους άγριους βράχους. Λέγεται ότι εδώ ήταν η περιοχή του μυθικού παλατιού του Αλκίνοου, όπου φιλοξενήθηκε ο Οδυσσέας. Αξίζει να δείτε τη μονή της Παναγίας που ιδρύθηκε το 1225 και ύστερα να συνεχίσετε για το περίφημο Αγγελόκαστρο, κτισμένο στις αρχές του 12ου αιώνα με την εκκλησία της Αγίας Κυριακής, που κρύβεται σε ένα μικρό σπήλαιο.


Απολαύστε ένα αξέχαστο Πάσχα στην Κέρκυρα
Δημοφιλής προορισμός της Ελλάδας, η Κέρκυρα δεν παύει να δίνει αφορμές για ταξίδι. Μια από αυτές, ο ξεχωριστός εορτασμός του Πάσχα. Οι φιλαρμονικές της Κέρκυρας συνοδεύουν το σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνα που λιτανεύεται στην πόλη. Οι επιτάφιοι ξεκινούν τις περιφορές τους από το μεσημέρι της Μ. Παρασκευής. Το Μ. Σάββατο όλοι κοιτάζουν τον ουρανό, καθώς… βρέχει «μπότηδες» -τα κανάτια των Κερκυραίων που πετούν στα σοκάκια από τα παράθυρα των σπιτιών. Όποιος δεν έχει ζήσει το Πάσχα στην Κέρκυρα, χάνει!


Το αυτοκρατορικό παλάτι “Αχίλλειον”
Το αυτοκρατορικό παρελθόν της θα μπορούσε να είναι η αιτία για τη θέση που έχει η Κέρκυρα ανάμεσα στους πλέον πολυτελείς προορισμούς στην Ελλάδα, καθώς είναι το νησί που διάλεξε η αυτοκράτειρα της Αυστροουγγαρίας Ελισάβετ, η θρυλική Σίσι, για να κτίσει το παλάτι όπου θα έβρισκε παρηγοριά από την αυτοκτονία του γιου της, Ροδόλφου. Το κομψό «πομπηιανού ρυθμού» κτήριο με τα έντονα νεοκλασικά στοιχεία και τα πολυτελή σαλόνια είναι επισκέψιμο και είναι από τα πλέον εντυπωσιακά του νησιού. Στους κήπους του θα θαυμάσετε το υπέροχο άγαλμα του Αχιλλέα Θνήσκοντος.


Περιηγηθείτε στην αριστοκρατική έπαυλη “Μον Ρεπό”
Η θερινή έπαυλη που ο Άγγλος Αρμοστής Φρειδερίκος Άνταμ έκτισε για χάρη της Κερκυραίας γυναίκας του, Νίνας Παλατιανού. ‘Ενα τοπίο σπάνιας ομορφιάς και ιδιαίτερης αρχαιολογικής σημασίας: εδώ ήταν η αρχαία πόλη της Κέρκυρας. Η έπαυλη στεγάζει το μουσείο της Παλαιόπολης και κήποι, όπου έχουν περισσότερα από 2.000 σπάνια είδη φυτών που προήλθαν από Βρετανικές αποικίες.

experience

ΖΗΣΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

Στα Διαπόντια με σκάφος

Αγαπημένος προορισμός για όσους διαθέτουν σκάφος είναι τα Διαπόντια νησιά στα βόρεια της Κέρκυρας. Ένας κρυμμένος Παράδεισος, ένα νησιωτικό σύμπλεγμα, που λάμπει μέσα στην παρθένα, εξωτική ομορφιά του.
Ιδανικά για βουτιές, αλλά και για ψάρεμα.

 

Δραστηριότητες & Σπορ

Υπάρχουν υποδομές για πολλές αθλητικές δραστηριότητες σε όλο το νησί. Από θαλάσσια σπορ, καταδύσεις, υπβρύχιες εξερευνήσεις, θαλάσσιο σκι και τζετ σκι, καγιάκ και κανό, αλεξίπτωτο πλαγιάς, ιστιοπλοϊκά ταξίδια, ημερήσια ταξίδια με πειρατικό καράβι, μέχρι γκόλφ και ιππασία.

 

Τοπικά γαστρονομικά θαύματα

Το φαγητό στην Κέρκυρα προσφέρεται σε πολλών ειδών κατηγορίες και μπορεί να ικανοποιήσει τόσο τον απλό ταξιδιώτη όσο και τον απαιτητικό gourmet περιηγητή.
Παστιτσάδα, σοφρίτο, μπουρδέτο: μερικές από τις πιο γνωστές γεύσεις της Κέρκυρας. Θα τις απολαύσετε στα εστιατόρια και τα παραδοσιακά μαγειρεία και θα πλουτίσουν τις διακοπές σας με αρώματα και γεύσεις Ιονίου.

 

Μονοπάτια μέσα στη φύση

Γνωρίστε τη μοναδική φύση και τους παλιούς οικισμούς του νησιού με τα πόδια ή το ποδήλατο. Ο Παντοκράτορας, η νότια Κέρκυρα δίπλα στη λιμνοθάλασσα Κορισσίων μέχρι το κεδροδάσος, η περιοχή της Παλαιοκαστρίτσας, η βόρεια Κέρκυρα προς τη λιμνοθάλασσα Αντινιώτη είναι όλες εκπληκτικές διαδρομές που θα γεμίσουν τις διακοπές στην Κέρκυρα με μοναδικές εικόνες.

 

 

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ

Πόσες αποχρώσεις μπορεί να έχει το μπλε; Δεν έχετε παρά να τις απαριθμήσετε, ξαπλωμένοι αναπαυτικά στην ξαπλώστρα σας, εκεί που σκάει το κύμα. Τριάντα παραλίες βραβευμένες με Γαλάζια Σημαία, στολίζουν τα 217 χλμ. της ακτογραμμής της Κέρκυρας, με φόντο την υπέροχη καταπράσινη φύση του νησιού που το προίκισαν οι θεοί ήδη από την αρχαιότητα. Εκτός όμως από τις… βραβευμένες, υπάρχουν κι άλλες, εξίσου υπέροχες. Βραβευμένες και μη, τις συγκεντρώσαμε όλες εδώ και σας τις παρουσιάζουμε!

Σιδάρι

Απέραντες αμμουδιές αλλά και σχηματισμοί από ψαμμόλιθο κάνουν τη θάλασσα να παίζει με τη στεριά με διάθεση αγγειοπλάστη. Στη δυτική πλευρά του βρίσκονται τα φιόρδ και η σπηλιά που τη λένε Canal d’ Amour. Η φήμη της απλώνεται στόμα με στόμα εδώ και πολλά χρόνια σε όλο τον κόσμο, καθώς η τοπική παράδοση λέει ότι ο κολυμβητής που θα μπει από τη μια της πλευρά θα συναντήσει στην άλλη το ταίρι των ονείρων του… Στο Σιδάρι λειτουργεί waterpark με όλες τις απαραίτητες υποδομές για μικρούς και μεγάλους, ενώ στο λιμάνι του σας περιμένουν καΐκια για ημερήσιες εξορμήσεις στα Διαπόντια νησιά.

Μπενίτσες

Κατά μήκος του χωριού υπάρχουν περισσότερες από μια παραλίες με άμμο και βότσαλο. Οργανωμένη είναι η μεγαλύτερη, η πρώτη που συναντάτε μετά τη γέφυρα του Κάιζερ. Με ομπρέλες, ξαπλώστρες, θαλάσσια σπορ, μπαρ και ταβέρνες. 

Μυρτιώτισσα

Μεταξύ Ερμόνων και Γλυφάδας μεσολαβεί το ψηλό ακρωτήρι του Αγίου Γεωργίου. Στη νοτιοανατολική πλευρά της βάσης του, στην περιοχή της Μυρτιώτισσας, βρίσκεται μια από τις ωραιότερες παραλίες του νησιού. Για να φτάσετε στην παραλία, πρέπει να έχετε 4Χ4 ή να περπατήσετε γύρω στα 20 λεπτά. Έχει δροσερό νερό, χρυσαφένια άμμο, πλούσιο βυθό για καταδύσεις κι ένα ρυάκι με γλυκό νερό που καταλήγει από τα βράχια στη θάλασσα.

Αχαράβη

Παραλία με αβαθή νερά και ψιλή άμμο. Διαθέτει υποδομές θαλάσσιων σπορ, ταβέρνες και είναι πολύ δημοφιλής.

Αρίλλας

Αμέσως μετά το ακρωτήρι Καβοκεφαλή, θα βρείτε την παραλία Αρίλλας, με μεγάλη αμμουδιά και ρηχά νερά. Εκτός από θαλάσσια σπορ προσφέρει ευκαιρίες για πεζοπορία, ιππασία και εξορμήσεις στην γύρω περιοχή. Καταπληκτικό το ηλιοβασίλεμα στο γειτονικό χωριό Αφιώνας.

Παλαιοκαστρίτσα

Έξι παραλίες, η μια πιο όμορφη από την άλλη σε μια περιοχή που κρατάει επί δεκαετίες τα σκήπτρα της τουριστικής κίνησης στο νησί. Κρατήστε… σημείωση:

  • Αγία Τριάδα: Βαθιά νερά με πυθμένα πότε βραχώδη και πότε αμμώδη. Θαλάσσιο σκι, αλεξίπτωτο, ενοικιαζόμενα σκάφη διαφόρων τύπων, μπαρ και εστιατόρια είναι μερικές μόνο από τις υποδομές που θα βρείτε εδώ.
  • Αλύπα ή Αλίπα: Αμμώδης παραλία, με μεγάλα βράχια στο βόρειο τμήμα της. Νερά πεντακάθαρα και κρυστάλλινα. Διαθέτει αλιευτικό καταφύγιο. Εδώ θα βρείτε ομπρέλες, ξαπλώστρες, ενοικιαζόμενα σκάφη και εστιατόριο.
  • Άγιος Σπυρίδωνας: Η πιο γραφική και πιο πολυσύχναστη από τις παραλίες της Παλαιοκαστρίτσας, καθώς ατενίζει απόκρημνα βράχια. Είναι πλήρως οργανωμένη και έχετε τη δυνατότητα να κάνετε όλα τα θαλάσσια σπορ.
  • Άγιος Πέτρος: Παραλία με άμμο και βότσαλο, είναι ιδανική για θαλάσσια σπορ
  • Αμπελάκι: Ήσυχη παραλία με νερά βαθιά και βραχώδη πυθμένα. Ενοικιάζονται ομπρέλες, ξαπλώστρες και βάρκες χωρίς συνοδό.
  • Πλατάκια: Δυο γειτονικές παραλίες με βότσαλο, ομπρέλες, ξαπλώστρες και εστιατόριο.
Κοντόκαλι

Σε απόσταση αναπνοής από την πόλη και πολύ κοντά στη μαρίνα των Γουβιών θα βρείτε ένα από τα πιο ανεπτυγμένα τουριστικά θέρετρα στην Κέρκυρα. Η παραλία της περιοχής, εντυπωσιακή: μεγάλη αμμουδιά, εκατοντάδες ομπρέλες, υψηλό επίπεδο υποδομών και μεγάλη γκάμα θαλάσσιων σπορ.

Γλυφάδα

Η γειτονική παραλία της Μυρτιώτισσας. Πολυσύχναστη, με ωραία αμμουδιά πλαισιωμένη από λόφους με πεύκα, ελαιώνες και βίλες. Υπάρχουν όλες οι υποδομές, και γήπεδα beach volley. Σε απόσταση 4 χλμ. βρίσκεται το Γκολφ της Κέρκυρας και ο ιππικός όμιλος. Στην ίδια περιοχή είναι και το θαλάσσιο πάρκο Aqualand.

Ρόδα

Μια από τις πολυσύχναστες παραλίες του νησιού, αμέσως μετά την Αχαράβη. Οργανωμένη πλαζ, πολλές εναλλακτικές για θαλάσσια σπορ, εστιατόρια και μπαρ.

Άγιος Γεώργιος Πάγων

Ένα πέταλο αμμουδιάς πολυσύχναστο περικυκλωμένο από στιβαρά βράχια τα οποία καθώς καταλήγουν στη θάλασσα και σχηματίζουν απομονωμένους κολπίσκους. Βαθιά νερά στα δεξιά (κοιτάζοντας προς τη θάλασσα) ρηχά και ζεστά αριστερά -ό,τι πρέπει για μικρά παιδιά. Αξίζει να κάνετε βόλτα με βάρκα, κανό ή θαλάσσιο ποδήλατο στο φυσικό λιμανάκι του Πόρτο Τιμόνε. Εδώ θα βρείτε σνακ, φαγητό, κοκτέιλ, θαλάσσια σπορ και καταλύματα.

0
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ
  • Δεν βρέθηκαν προϊόντα στο καλάθι σας.