(+30)2641021104

Αγία Αικατερίνη Τζουμέρκα

Καταρράκτης 470 43, Ελλάδα (0)
ανά άτομο 25

Αγία Αικατερίνη Τζουμέρκα
Αγία Αικατερίνη Τζουμέρκα
Αγία Αικατερίνη Τζουμέρκα

Περιγραφή

Πρόγραμμα μονοήμερης εκδρομής

Αγία Αικατερίνη Τζουμέρκα


Αναχωρήσεις: 25 Νοεμβρίου  (1 ΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΠΑΤΡΑ)


Το 1821 οι κάτοικοι περίμεναν τη σειρά τους για την ελευθερία. Ένα βράδυ μερικοί τσοπάνηδες είδαν προς την κατεύθυνση του χωριού ένα αχνό φως. Το επόμενο βράδυ το φως εμφανίστηκε ξανά. Όταν ένας από αυτούς πλησίασε στο σημείο και έψαξε, βρήκε μια εικόνα της Αγίας Αικατερίνης. Το γεγονός αυτό θεωρήθηκε σημαδιακό και οι συγχωριανοί έκτισαν ένα μικρό εκκλησάκι όπου και τοποθέτησαν την εικόνα. Την ίδια εποχή έφτασαν στο χωριό τέσσερις καλόγεροι, ο Γαβριήλ, ο Γρηγόριος, ο Ιάκωβος και ο Δαμιανός. Αποφάσισαν να μείνουν στο χωριό και με τη βοήθεια της καλόγριας Μαγδαληνής αποφάσισαν να ιδρύσουν το Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης. Για να χτιστεί η Μονή, έφτασαν στο χωριό οι καλύτεροι μάστορες από την Πράμαντα. Με προσωπική εργασία των ντόπιων, το πέτρινο μοναστήρι άρχισε να λειτουργεί στις 11 Σεπτεμβρίου του 1827 με Ηγούμενο τον Γαβριήλ.


Πρόγραμμα

Ενδεικτικό Πρόγραμμα εκδρομής

Aναχώρηση με προορισμό τα  γραφικά Τζουμερκοχώρια.  Συνεχίζουμε για Γραμμενίτσα - Δαφνωτή  και μέσω της μαγευτικής θέας που μας προσφέρει η διαδρομή στα δεξιά στην όχθη του Άραχθου διασχίζουμε την ξακουστή γέφυρα Πλάκας, μια μονότοξη γέφυρα της Ηπείρου που χτίσθηκε πάνω από τα νερά του Αράχθου,το 1866 και το 1944 πραγματοποιήθηκε συμφωνία μεταξύ του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ. Φθάνουμε στο χωριό Καταρράκτης, εκεί όπου βρίσκεται το Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης. Στο μοναστήρι θα παρακολουθήσουμε την Πανηγυρική Θεία Λειτουργία προς τιμήν της Αγίας, ανήμερα της εορτής της. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα αναχωρήσουμε για το ονομαστό κεφαλοχώρι των Δυτικών Τζουμέρκων, τα Πράμαντα, χτισμένα σε υψόμετρο 840 μ. στους πρόποδες του όρους Στρογγούλα. Στη διαδρομή μας προς τα Πράμαντα, θα κάνουμε σύντομη στάση στην κεντρική πλατεία των Αγνάντων για ολιγόλεπτο περίπατο. Φθάνοντας στα Πράμαντα θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στη διάθεσή μας για βόλτες, καφέ και μεσημεριανό φαγητό. Στην κεντρική πλατεία του χωριού θα θαυμάσουμε τον υπεραιωνόβιο πλάτανο και την ιστορική βρύση του Αράπη και θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Αγίας Παρασκευής.

Αργά το μεσημέρι παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής μας  για το Αγρίνιο με στάση στο χωριό Μενίδι για ξεκούραση. Άφιξη στο Αγρίνιο στις 20:00 περίπου.


Τιμή ανά άτομο: 25€


 Περιλαμβάνει:

  • Μεταφορά με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ξεναγήσεις/μετακινήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα

 Δεν περιλαμβάνει

  • Εισόδους σε μουσεία/αρχαιολογικούς χώρους όπου υπάρχουν
  • Ατομικά  έξοδα όπως φαγητά & ποτά

 

Διαβάστε επίσης:  Πρόγραμμα μονοήμερης εκδρομής Αίγινα, Αγ. Νεκτάριος

Κριτικές

Αφήστε κριτική
0 κριτικές
  • Τοποθεσία
  • Ξεναγός
  • Τιμή
  • Ποιότητα