(+30)2641021104

Άγιοι Τόποι

Κροατία (0)
ανά άτομο 640
 • Αεροπορικά
 • Εκδρομές Φθινοπώρου
 • Εξωτικοί προορισμοί
 • Με Group Πολυήμερες
 • Ταξίδια - Εξωτερικό

Περιγραφή

Προσκυνηματική εκδρομή στους Αγίους Τόπους 18-23 Οκτωβρίου 6 ημέρες

www.vavoulistours.gr


Πρόγραμμα

1η Ημέρα: (Παρασκευή  18 Οκτωβρίου 2019 ) πτήση προς Τελ Αβίβ

Συγκέντρωση το πρωί για το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος  των Αθηνών στο γκισέ της Aegean Airlines. Check in  και έλεγχος διαβατηρίων (ώρα 14,30)  και πτήση 16.30 για το αεροδρόμιο Ben Gurion του Τελ Αβίβ μετά από 2 ώρες .

Τυπικές διαδικασίες συνόρων. Επιβίβαση στο λεωφορείο μας και αναχωρούμε, για να αρχίσουμε το προσκυνηματικό οδοιπορικό μας από το Μοναστηριακό συγκρότημα του Αγ. Γεωργίου στην Λήδα, όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο του Αγίου Μεγαλομάρτυρος (υπάρχει περίπτωση να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή την τελευταία ημέρα, αν υπάρχει καθυστέρηση). Μετάβαση στο  ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η  Ημέρα: (Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2019 ) Ναός της Αναστάσεως /Πανάγιος Τάφος - Πατριαρχείο - Οδός του Μαρτυρίου – Γεθσημανή

Μετάβαση στον Ναό της Αναστάσεως  όπου Θα προσκυνήσουμε ευλαβικά τον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Χριστού μας, την Αποκαθήλωση, τον Φριχτό Γολγοθά, τον Τόπο της Εύρεσης του Τιμίου Σταυρού, το σημείο Μη μου Άπτου και το παρεκκλήσιο του Αγίου Λογγίνου . Θα ξεναγηθούμε και σε άλλα προσκυνήματα που βρίσκονται εντός του Ναού της Αναστάσεως. Επίσκεψη στο Πατριαρχείο, όπου εκεί θα μας δεχθεί η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος ο Τρίτος. Μετάβαση στον Πατριαρχικό Ναό των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης. Χρόνος ελεύθερος στην παλιά πόλη των Ιεροσολύμων. Συνεχίζουμε, στην Οδό του Μαρτυρίου, όπου βρίσκονται «οι στάσεις του Χριστού μας, πριν από τον Φρικτό Γολγοθά», η Πύλη της Καταδίκης, Οίκος της Αγίας Βερονίκης. Θα διαβούμε από το σημείο όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος βοήθησε τον Χριστό μας να σηκώσει τον Σταυρό, τον τόπο  όπου ο Χριστός συναντήθηκε με την Μητέρα Του και  όπου ο Χριστός μας έπεσε από το βάρος του Σταυρού. Φθάνουμε στην Φυλακή του Χριστού μας, το ΠΡΑΙΤΩΡΙΟ.

3η Ημέρα: (Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019) θεια λειτουργιά στον Πανάγιο Τάφο - Ιερουσαλήμ - Άγιος Σάββας - Σαμάρεια

Πρωινή μετάβαση στον  Ναό της Αναστάσεως για να συμμετέχουμε  στην Θεία Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία στον Πανάγιο Τάφο του Χριστού μας. Επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Ποιμένων, στο χωριό των Ποιμένων  και συνεχίζουμε για την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου, όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων. Ακολουθεί έπειτα το προσκύνημά μας με τοπικά ταξί στην αυστηρότερη Κοινοβιακή Λαύρα, του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου.

Το μεσημέρι θα μεταβούμε στη Σαμάρεια, στην πόλη Νεάπολη, όπου το Φρέαρ του Ιακώβ, μέσα στον περικαλλή Ναό της Αγίας Φωτεινής. Εδώ θα προσκυνήσουμε και το σκήνωμα του Μάρτυρος Αγ. Φιλούμενου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η Ημέρα: (Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019) - Τιβεριάδα - Γαλιλαία

Πρωινή  αναχώρηση για μία ολοήμερη επίσκεψη  στην περιοχή της Γαλιλαίας.  Στην Ναζαρέτ θα προσκυνήσουμε τον Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Συνεχίζουμε με  την Κανά, στην οποία πραγματοποιήθηκε το πρώτο θαύμα του Κυρίου, της «μετατροπής του ύδατος εις οίνον», το Όρος Θαβώρ όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Κυρίου μας.

Ακολούθως προαιρετική προσκυνηματική  βόλτα στην λίμνη και προαιρετικό γεύμα με ψάρι της λίμνης Γενησσαρέτ. Επίσκεψη της Καπερναούμ όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου μας  και του Όρους των Μακαρισμών, όπου ο Κύριός μας έκανε την επί του Όρους Ομιλία και ευλόγησε τους 5 άρτους και τους 2 Ιχθύες με τα οποία έφαγαν και χόρτασαν  5.000 άτομα.  Σήμερα ολοκληρώνουμε την προσκυνηματική ημέρα μας με επίσκεψη στην Ιερά Μονή των Αγ. Αποστόλων, στην πόλη της Τιβεριάδος. Επιστροφή το βράδυ στο ξενοδοχείο μας,  δείπνο, διανυκτέρευση.

5η Ημέρα (Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019) βηθλεέμ -  Ιορδάνης Ποταμός - Ιεριχώ - Βηθανία

Πρωινή, μετάβαση στο Ιερό Σπήλαιο της Γεννήσεως στην Βηθλεέμ, για να συμμετέχουμε στην Θεία Λειτουργία. Ξενάγηση στη μεγάλη Βασιλική του Ιουστινιανού και προσκύνημα στο Σπήλαιο με τα ιερά λείψανα των σφαγιασθέντων από τον Ηρώδη νηπίων.

Στη συνέχεια μετάβαση μέσω της  «σιδηράς συνοριακής πύλης», που χωρίζει την Ιεριχώ από την κατεχόμενη περιοχή, στον Ιορδάνη ποταμό, στο πραγματικό σημείο που βαπτίσθηκε ο Χριστός μας, από τον Τίμιο Πρόδρομο. Θα δούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου παρά του Ιορδάνου ποταμού η οποία ανακαινίζεται πλήρως εκ των φθορών. Θα τελεσθεί η ακολουθία του Αγιασμού και θα αναγνωσθούν οι ευχές  τοῦ Ἁγιασμοῦ τῶν Φώτων. Όσοι εκ των προσκυνητών επιθυμούν μπορούν να φορέσουν τον λευκό χιτώνα για την  «προαιρετική-συμβολική βάπτιση των προσκυνητών» στον Ιορδάνη ποταμό, ψάλλοντας το τροπάριο «εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε..».

Ακολούθως, αναχωρούμε για προσκύνημα στην Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Στην Ιεριχώ θα επισκεφθούμε το Σαραντάριο Όρος, όπου ο Χριστός μας έζησε σαράντα μέρες με νηστεία και προσευχή 40 μέρες, προ της ενάρξεως του Σωτηρίου Έργου Του. (ανάβαση με τελεφερίκ 14€), τη Μονή του Προφήτου Ελισσαίου, όπου η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος.

Ολοκληρώνουμε με την μετάβασή μας στην Βηθανία, όπου η Ιερά Μονή του Αγ. Λαζάρου και των αδελφών του, Μάρθας και Μαρίας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, το βράδυ δείπνο, διανυκτέρευση.

6η Ημέρα: (Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 ) ιερά μονή Χοζεβά - Ιερουσαλήμ - παλιά πόλη

Πρωινή αναχώρηση  για το Όρος των Ελαιών, όπου ο τόπος στον οποίο έγινε  η Ανάληψη του Χριστού μας και ο τόπος της εμφανίσεως Του μετά την Ανάσταση. Στην συνέχεια μετάβαση στην Ιερά Μονή των Αγίων Γεωργίου και Ιωάννου των Χοζεβιτών,  στο φαράγγι Αινών, στην έρημο της Ιουδαίας.

Κατά την επιστροφή μας στην Ιερουσαλήμ, θα επισκεφθούμε στον λόφο της Σιών, όπου το «Υπερώον» στο οποίο έγινε ο Μυστικός Δείπνος σύμφωνα με την παράδοση, η Ψηλάφηση του Θωμά και η Επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος. Εδώ βρίσκονται η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ και το σπίτι του Ιωάννου, στο οποίο «εκοιμήθη» η Παναγία μας. Στον Πανάγιο Τάφο, θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για ένα τελευταίο προσκύνημα στον Πανάγιο Τάφο καθώς και στα καταστήματα της παλιάς πόλης των Ιεροσολύμων.

Τελ Αβίβ - πτήση προς Αθήνα

Αναχώρηση στις 15.00, για το αεροδρόμιο στο Τελ Αβίβ, τυπικές διαδικασίες, έλεγχος αποσκευών και διαβατηρίων.

Πτήση επιστροφής με Aegean Airlines στις  19.20  με άφιξη στην Αθήνα στις 21.30.


Κόστος κατά άτομο:

Ημερ/νία Κατ` άτομο σε δίκλινοΜονόκλινο
18-23/10640€+ 120€

 • Κρατήσεις με προκαταβολή 200€ το άτομο έως 29/8
 • Υποχρεωτικά φιλοδωρήματα + 15€


 • Μεταφορά με κλιματιζόμενο πούλμαν από την πόλη μας στο Αεροδρόμιο Αθηνών και επιστροφή
 • Αεροπορικά εισιτήρια με την Aegean με επιστροφή.
 • Μία αποσκευή μέχρι 23 κιλά και μία χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά το άτομο.
 • Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο 4 αστέρων στην περιοχή της Βηθλέεμ, στο χωριό των Ποιμένων, Shepherds house Hotel.
 • Μεταφορές με καινούργια κλιματιζόμενα πούλμαν, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Ημιδιατροφή καθημερινά (πρωινό και δείπνο).
 • Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ και στον Άγιο Σάββα με ταξί.
 • Ξεναγήσεις-περιηγήσεις, όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα.
 • Φόροι αεροδρομίων και συνόρων Ισραήλ.
 • Έμπειρος αρχηγός – Συνοδός στα προσκυνήματα των Αγίων Τόπων.
 • Ασφάλεια αστικής Ευθύνης, ασθενείας και ατυχημάτων.
 • ΦΠΑ.

 • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.
 • Ανάβαση με το τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος 14€
 • Προαιρετικό γεύμα με ψάρι στην Τιβεριάδα 18€.
 • Προαιρετική προσκυνηματική περιήγηση με πλοίο στην Τιβεριάδα θάλασσα 10€.
 • Φιλοδωρήματα 15€ (υποχρεωτικά).

 • Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από την ημερομηνία εισόδου στο Ισραήλ, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο.
 • Φωτοτυπία διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί στο γραφείο μας.
 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.
 • Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες για το προσκυνηματικό ταξίδι.