(+30)2641021104

Κωνσταντινούπολη – 5ήμερη οδική εκδρομή

Κροατία (0)
ανά άτομο 320
 • Εκδρομές Φθινοπώρου
 • Ευρωπαϊκές προτάσεις
 • Με Group Πολυήμερες
 • Οδικές από Αγρίνιο
 • Οδικές από Πάτρα
 • Οδικές Εξωτερικού
 • Ταξίδια - Εξωτερικό

Περιγραφή

5ήμερη οδική εκδρομή, αναχώρηση: 25/10/2019

www.vavoulistours.gr


Πρόγραμμα

1η ημέρα: Παρασκευή 25/10 ΑΓΡΙΝΙΟ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί και αναχώρηση για  Αλεξανδρούπολη. Πρώτη μας στάση πριν τα Ιωάννινα για καφέ και πρωινό και συνεχίζουμε μέσω Εγνατίας Οδού για την Αλεξανδρούπολη κάνοντας απαραίτητες στάσεις καθοδόν για φαγητό και ξεκούραση. Χρόνος ελεύθερος, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Σάββατο 26/10 ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΠΑΛΟΥΚΛΙ- ΠΑΝΑΓΙΑ ΒΛΑΧΕΡΝΩΝ- ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΡΊΟ-ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΒΟΣΠΟΡΟΥ

Πρωινό και νωρίς το πρωί αναχωρούμε για τα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Διέλευση των συνόρων μετά των απαιτούμενο έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων και μέσω Ραιδεστού η μέρα μας ξεκινά  με την επίσκεψη μας  στο Μπαλουκλί. Αφού δούμε την περίφημη αυτή εκκλησία και θαυμάσουμε τα ψάρια της Ζωοδόχου πηγής, θα επισκεφθούμε   την Παναγία των Βλαχερνών, η οποία μνημονεύεται συχνά στα συναξάρια,  όπου κατά τα χρόνια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας εκκλησιάζονταν ο βασιλιάς και οι αυλικοί. Στην εκκλησία αυτή εψάλη για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος.  Τέλος θα μεταφερθούμε στην Αρχιεπισκοπή της Κωνσταντινουπόλεως, το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Φαγητό και επιβίβαση στο καραβάκι για την κρουαζιέρα στα στενά του Βοσπόρου*, όπου θα έχουμε την ευκαιρία  να θαυμάσουμε την Κρεμαστή Γέφυρα και να περάσουμε στο Ασιατικό τμήμα της Κων/πόλης. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Κυριακή 27/10 ΝΤΟΛΜΑ ΜΠΑΧΤΣΕ – ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ -ΜΠΛΕ ΤΖΑΜΙ-ΑΡΧΑΙΟ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟ – ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΔΕΞΑΜΕΝΗ

Πρωινό και αναχώρηση για το παλάτι του Ντολμά Μπαχτσέ, τόπος προσκυνήματος για τους φανατικούς κεμαλιστές μιας και ο Κεμάλ Ατατούρκ άφησε εδώ την τελευταία του πνοή το 1938. Εδώ θα θαυμάσετε το μεγαλύτερο πολυέλαιο στον κόσμο, τα αμύθητης αξίας χαλιά και τους πίνακες, τα μοναδικά αντικείμενα που κοσμούν τις αίθουσες. Στο σύνολο 23 μοιρασμένες σε δύο ορόφους. Στη συνέχεια επίσκεψη σε ένα  Αρχιτεκτονικό επίτευγμα, την εκκλησία-θρύλο, την μεγαλόπρεπη Αγία Σοφία που στέκει επιβλητική δίνοντας μας μοναδικές συγκινήσεις. Χρόνος για φαγητό και στη συνέχεια επιβιβαζόμαστε για το τζαμί του Σουλτάνου Αχμέτ, το ξακουστό «Μπλε τζαμί» από το χρώμα που κυριαρχεί στην λαμπερή μωσαϊκή διακόσμηση. Ακριβώς μπροστά στην πλατεία του Σουλτάν Αχμέτ διακρίνονται τα απομεινάρια του Ιπποδρόμου, με τον Χάλκινο Τρίποδα των Δελφών, τη στήλη του Κων/νου Πορφυρογέννητου, και τον Οβελίσκο του Θεοδοσίου που μαρτυρούν το ένδοξο παρελθόν της Πόλης. Η σημερινή μας περιήγηση ολοκληρώνεται με την  Βασιλική Κινστέρνα του Ιουστινιανού (Παλάτι Γερμπατάν) με τους 336 κίονες Κορινθιακού και Δωρικού ρυθμού. Η ατμόσφαιρα θα σας αφήσει άφωνους. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε και τις μέδουσες που κοσμούν δύο από τα κιονόκρανα και  σύμφωνα με την μυθολογία προστάτευαν σημαντικά μέρη, μετατρέποντας όσους τις κοίταζαν σε πέτρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Δευτέρα 28/10 ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΑ ΠΡΙΓΚΗΠΟΝΗΣΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για μια εκδρομή / κρουαζιέρα στα όμορφα Πριγκηπόνησα, τη Χάλκη και την Πρίγκηπο. Πρώτος μας σταθμός η Χάλκη όπου θα επισκεφθούμε την πολυσυζητημένη Θεολογική σχολή. Ιδρύθηκε το 1844 από τον Πατριάρχη Γερμανό Δ` και υποδέχτηκε πλήθος σπουδαστών έως το 1971 όταν διατάχθηκε το κλείσιμό της από τις τουρκικές  αρχές. Η πρόσβαση στον λόφο της Σχολής γίνεται με ιππήλατες άμαξες (έξοδα ατομικά). Αφού ολοκληρώσουμε την επίσκεψη μας στην Χάλκη, επιβιβαζόμαστε και πάλι στο πλοίο και συνεχίζουμε για το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος, την νήσο Πρίγκηπο. Όπου θα γευματίσουμε και θα κάνουμε βόλτα στην πλατεία , στα γραφικά σοκάκια , θα αντικρύσουμε τα παλιά αρχοντικά και θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο διανυκτέρευση και το βράδυ προαιρετική έξοδος στα « χανουμάκια» (30 €)

5η ημέρα: Τρίτη 29/10 ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ – ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΑΓΟΡΑ

Πρωινό και αναχώρηση για την περίφημη Μονή της Χώρας (Kariye Museum) με τα περίφημα βυζαντινά ψηφιδωτά. Επιστροφή στην πόλη και επισκεπτόμαστε την Σκεπαστή αγορά - Kapalıçarşı με τα 4,000 και πλέον μαγαζιά. Χρόνος ελεύθερος για φαγητό και το μεσημέρι αναχώρηση για την πόλη μας με ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν.


Κόστος κατά άτομο:

ΞενοδοχείαΔίκλινοΜονόκλινο
ERESIN 4* TAKSIM
RAMANDA PLAZA THRAKI 5* HOTEL
Πάτρα320€+140€
Αγρίνιο320€+140€ • Μεταφορά και εκδρομές όπως στο πρόγραμμα με υπερυψωμένο κλιματιζόμενο πούλμαν.
 • Διαμονή στο ERESIN 4* TAKSIM ξενοδοχείο στη περιοχή με πρωινό
 • 3 Γεύματα εκτός ξενοδοχείου
 • 1 διανυκτέρευση με ημιδιατροφή στην Αλεξανδρούπολη στο RAMANDA PLAZA 5*
 • Κρουαζιέρα στα Πριγκιπόνησα
 • Έμπειρος ελληνόφωνος ξεναγός
 • Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 • είσοδοι σε μουσεία / μνημεία και χώρους
 • ότι ρητά αναφέρεται ως προαιρετικό
 • βραδινή έξοδος στα Χανουμάκια 30 € πλήρες μενού με ποτό
 • *κρουαζιέρα στο Βόσπορο 15 €
 • φόρος διαμονής στο ξενοδοχείο στην 4 € ανά δωμάτιο, ανά νύκτα

 • Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει αν κριθεί απαραίτητο χωρίς να παραληφθεί οτιδήποτεΓια την συμμέτοχη σας απαραίτητη η ταυτότητα νέου τύπου (με λατινικούς χαρακτήρες και με έτος από το 2006 /διαβατήριο με 6μηνη ισχύ / διαβατήριο για παιδιά υποχρεωτικά.