(+30)2641021104

ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

Ξάνθη 671 00, Ελλάδα (0)
ανά άτομο 215

Περιγραφή

3ήμερη εκδρομή 09 – 11 Μαρτίου 2019


Το Ξανθιώτικο Καρναβάλι, ένα από τα πλέον φημισμένα στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, έχει να επιδείξει πλήθος εκδηλώσεων γύρω από τη μουσική, το χορό και το θέατρο, εκθέσεις με εικαστικό περιεχόμενο, διαλέξεις, παρουσιάσεις βιβλίων και προβολές ταινιών. Κορυφαίες στιγμές η Παρέλαση των παραδοσιακών συλλόγων, η παιδική παρέλαση των σχολείων και φυσικά η Κεντρική παρέλαση την Κυριακή με αποκορύφωμα  το κάψιμο του «Τζάρου»… Το φετινό θέμα του καρναβαλιού ο… Έρωτας!

www.vavoulistours.gr


Πρόγραμμα

www.vavoulistours.gr

5 hotel 1000 colors

www.vavoulistours.gr

5 hotel 1000 colors

5 hotel 1000 colors


1η Ημέρα: ΒΕΡΟΙΑ – ΞΑΝΘΗ

Αναχώρηση νωρίς το πρωί μέσω Ιoνιας και Εγνατίας Οδού, με ενδιάμεση στάση έξω από τα Ιωάννινα για πρωινό και ξεκούραση. Συνεχίζουμε την διαδρομή μας για την όμορφη πόλη της Βέροιας. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία για βόλτες στην πιο χαρακτηριστική πλατεία της πόλης, την Πλατεία Ωρολογίου, έναν όμορφο και ήρεμο περίπατο στο καταπράσινο πάρκο της Εληάς και φυσικά να γευτούμε το φημισμένο ρεβανί που είναι και το παραδοσιακό της γλυκό, αλλά και τους σιροπιαστούς λουκουμάδες της. (περίπου 1,5 ώρες). Επόμενος σταθμός μας η Ξάνθη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα χρόνος ελεύθερος για μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Το βράδυ αξίζει να παρακολουθήσετε την καθιερωμένη βραδινή καρναβαλική παρέλαση. Τα αποκριάτικα πληρώματα που θα πάρουν μέρος στην Κεντρική παρέλαση της Κυριακής, θα παρελάσουν χορεύοντας σε ξέφρενους καρναβαλικούς ρυθμούς καταλήγοντας στην Κεντρική Πλατεία, όπου το γλέντι θα συνεχιστεί μ’ ένα ξέφρενο πάρτι με μουσική επένδυση από Dj’s. Διανυκτέρευση.


2η Ημέρα: ΞΑΝΘΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ & ΚΑΨΙΜΟ ΤΟΥ «ΤΖΑΡΟΥ»

Πρωινό στο ξενοδοχείο και ημέρα ελεύθερη για να παρακολουθήσουμε την μεγάλη παρέλαση με τα εντυπωσιακά άρματα, τους χιλιάδες χορευτές, και τους ακόμα περισσότερους θεατές. Μετά την ολοκλήρωση της εντυπωσιακής παρέλασης ακολουθεί στις 6:30 το απόγευμα το «Κάψιμο του Τζάρου», ένα ομοίωμα του βασιλιά Καρνάβαλου, που καίγεται σε μια μεγάλη φωτιά, δίπλα στον Κόσυνθο ποταμό. Το έθιμο αυτό το έφεραν οι πρόσφυγες από το Σαμακώβ της Ανατολικής Θράκης και αναβιώνει κάθε χρόνο από τους κατοίκους του ομώνυμου συνοικισμού, ο οποίος βρίσκεται κοντά στη γέφυρα του ποταμού. Το βράδυ ακολουθεί αποκριάτικο ρεβεγιόν στο ξενοδοχείο μας με ζωντανή μουσική και πλούσιο μπουφέ. Διανυκτέρευση.


3η Ημέρα: ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μετά την παράδοση των δωματίων αναχωρούμε για την γραφική πόλη της Καβάλας. Ελεύθερος χρόνος για να γνωρίσουμε τις ομορφιές της πόλης, γεύμα προαιρετικά, βόλτες στην παραλία και στην παλιά πόλη με το επιβλητικό της Κάστρο. Συγκέντρωση και αναχώρηση το απόγευμα για την πόλη μας με τις απαραίτητες στάσεις για ξεκούραση. Άφιξη το βράδυ.


Κόστος κατά άτομο:

ΗμερομηνίαΔιάρκειαΞενοδοχείο ΞάνθηΕπιβίβασηΤιμή/ΔίκλινοΤιμή/Μονόκλινο
09 - 11/033ημέρες5* hotel 1000 colorsΠάτρα223€263€
Αγρίνιο215€255€ • Διανυκτέρευση στην Ξάνθη, στο ξενοδοχείο 5*1000 colors με πρωινό.
 • Αποκριάτικο ρεβεγιόν την Κυριακή 10/03, με ζωντανή μουσική και δείπνο σε πλούσιο μπουφέ με 1 φιάλη κρασί από τοπικούς αμπελώνες παλαιωμένης εμφιάλωσης ανά 2 άτομα.
 • Μεταφορές σύμφωνα με το πρόγραμμα.
 • Συνοδός του γραφείου μας.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φ.Π.Α.

 • Φόρος διαμονής καταλύματος, 4 € ανά δωμάτιο και διανυκτέρευση καταβλητέος κατά την άφιξη απευθείας στο ξενοδοχείο
 • Εισόδους σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Οτιδήποτε αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό


Κριτικές

Αφήστε κριτική
0 κριτικές
 • Τοποθεσία
 • Ξεναγός
 • Τιμή
 • Ποιότητα