(+30)2641021104

ΜΥΤΙΛΗΝΗ 5 ΗΜΕΡΕΣ

Κροατία (0)
ανά άτομο 190
 • Εκδρομές Καλοκαιριού
 • Με Group Πολυήμερες
 • Οδικές από Αγρίνιο
 • Οδικές από Πάτρα
 • Ταξίδια - Ελλάδα

Περιγραφή

Πρόγραμμα πενταήμερης εκδρομής 20 – 24/09

www.vavoulistours.gr


Πρόγραμμα

1η ημέρα:  Συγκέντρωση και αναχώρηση το μεσημέρι, με προορισμό το λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους στις 20.00 με την BLUE STAR για το λιμάνι της Μυτιλήνης. Διανυκτέρευση εν πλω.


2η ημέρα: Άφιξη τις πρωινές ώρες 08:50 στο λιμάνι του νησιού και η μέρα μας ξεκινά με την επίσκεψη στις δύο εκκλησίες των Αγίου Αθανασίου με το λείψανο του Αγίου Θεοδώρου και Αγίου Θεράποντα που δεσπόζει στην πόλη. Συνεχίζουμε για την Βαρειά για να επισκεφθούμε το Μουσείο Θεόφιλου και έπειτα αναχωρούμε για την Λουτρόπολη Θέρμης και την Ιερά Μονή Ραφαήλ στο λόφο των Καρυών. Αφιερωμένη και σε άλλους δυο οσιομάρτυρες, την Ειρήνη και τον Νικόλαο των οποίων τα λείψανα βρέθηκαν και φυλάσσονται εκεί. Προσκύνημα των Αγίων Λειψάνων και χρόνος ελεύθερος στο μοναστήρι. Επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για την εκκλησία του Ταξιάρχη ή Αρχαγγέλου Μιχαήλ η οποία βρίσκεται λίγο πιο έξω από το χωριό Μανταμάδος και το εικόνισμα είναι κατασκευασμένο κατά την παράδοση από πηλό και αίμα 18 σφαγιασμένων μοναχών από Σαρακηνούς πειρατές. Μετά την παραμονή μας στο Μοναστήρι αναχώρηση και χρόνος για φαγητό (προαιρετικά), επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση χρόνος ελεύθερος για ξεκούραση. Το βράδυ βόλτα στην πόλη όπου στην παραλία της θα βρούμε ακόμη τα παραδοσιακά  ουζερί  με τους ντόπιους μεζέδες. Διανυκτέρευση


3η ημέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και ξεκινάμε την περιήγησή μας με προορισμό τον  παραδοσιακό οικισμό Μόλυβο. Σήμα κατατεθέν της περιοχής το κάστρο του Μολύβου χτισμένο στη θέση της Αρχαίας  Μήθυμνας. Ελεύθερος χρόνος για καφέ και προαιρετική επίσκεψη στο κάστρο. Έπειτα αναχωρούμε για το χωρίο Πέτρα με την επιβλητική παραλία της, εκεί θα προσκυνήσουμε την εικόνα της Παναγίας Γλυκοφιλούσας, όπου για να την προσεγγίσουμε πρέπει να ανέβουμε 114 σκαλιά. Ελεύθερος χρόνος για μεσημεριανό φαγητό ή μπάνιο. Συνεχίζουμε για την ιερά  Μονή Λειμώνος ή αλλιώς του Αγίου Ιγνατίου ( επίσκεψη στο μουσείο της Μονής 2 ευρώ ). Από εκεί αναχωρούμε για Σκάλα Καλλονής  όπου θα απολαύσουμε τον απογευματινό μας καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση


4η  ημέρα: Πρωινό στο ξενοδοχείο, παράδοση δωματίων και αναχώρηση για την Αγιάσο με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική, μεγάλο χωριό κτισμένο πάνω στον καταπράσινο Όλυμπο. Χρόνος ελεύθερος  για να προσκυνήσουμε τη θαυματουργή εικόνα της Παναγιάς Βρεφοκρατούσας που αποδίδεται στον Ευαγγελιστή Λουκά και μεταφέρθηκε εκεί από τα Ιεροσόλυμα από ένα Μοναχό, τον Αγάθων. Έπειτα αναχώρηση για το γραφικό Πλωμάρι με την παραδοσιακή ομορφιά, πατρίδα του ούζου και του σαπουνιού  ξεχωρίζει για την ρυμοτομία του, τα όμορφα σοκάκια του, την μεγάλη παραλία , τα ποτοποιεία του. Επιστροφή στην Μυτιλήνη και χρόνος ελεύθερος για τα τελευταία μας σουβενίρ. Ώρα 19:00 επιβιβαζόμαστε στο πλοίο και αναχωρούμε για Πειραιά . Διανυκτέρευση εν πλω.


5η ημέρα: Άφιξη στον Πειραιά νωρίς το πρωί, επιβίβαση στο λεωφορείο και επιστροφή στην πόλη μας με μικρές στάσεις καθοδόν.


ΞενοδοχείαΔίκλινοΜονόκλινοΚαμπίνα ΑΒ3/ ΑΒ4
SILVER BAY & BUNGALOWS
Πάτρα190€210€240€
Αγρίνιο190€210€240€ • Μεταφορά με κλιματιζόμενο πούλμαν από Αγρίνιο-Πάτρα - Μυτιλήνη και επιστροφή
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο 3* Silver Bay Hotel and Bungalows με πρωινό
 • Εισιτήρια καραβιού σε αριθμημένη θέση ή τουριστική θέση με την Blue Star Ferries
 • Συνοδός /Αρχηγός του γραφείου
 • Ξεναγός
 • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
 • Φ.Π.Α

 • Είσοδοι σε χώρους/μουσεία όπου υπάρχει & ατομικά σας έξοδα
 • Δεν συμπεριλαμβάνεται ο φόρος Διαμονής 1,5 € ανά δωμάτιο, ανά διανυκτέρευση

*Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί για την διευκόλυνση σας και  σε περίπτωση έκτακτων περιπτώσεων.

* Δεκτές οι συμμετοχές και με δελτία ΟΓΑ