(+30)2641021104

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ 2019

Ελλάδα (0)
ανά άτομο 5
 • Εκδρομές Άνοιξης
 • Με Group Μονοήμερες
 • Οδικές από Αγρίνιο
 • Οδικές από Πάτρα
 • Ταξίδια - Ελλάδα

Περιγραφή

15 Μαρτίου 2019 – 05 Απριλίου 2019


www.vavoulistours.gr


Πρόγραμμα

www.vavoulistours.gr
www.vavoulistours.gr


A’ Χαιρετισμοί - Λιγοβίτσι

Αναχώρηση από Αγρίνιο: Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Αναχώρηση νωρίς το απόγευμa. Στη διαδρομή μας θα συναντήσουμε πλούσια βλάστηση αιωνόβιων βελανιδιών και τις τεχνίτες λίμνες της περιοχής, της Αμβρακίας και του Οζερού. Ανηφορίζοντας προς το μοναστήρι σε υψόμετρο 600 περίπου μέτρων θα φτάσουμε στην Ι.Μ Κοιμήσεως της Θεοτόκου όπου και θα παρακολουθήσουμε την Ακολουθία του Εσπερινού. Μετά το τέλος της Ακολουθίας θα τακτοποιηθούμε στο λεωφορείο και θα ακολουθήσουμε το δρόμο της επιστροφής.


B’ Χαιρετισμοί - Ιερά Μονή Παναγίας Μυρτιάς

Αναχώρηση από Αγρίνιο: Παρασκευή  22 Μαρτίου 2019

Αναχώρηση το απόγευμα ώρα 17:30 από το γραφείο και διασχίζοντας τα χωριά Καινούριο , Παραβόλα στη μέση περίπου του παραλιμνίου δρόμου πού συνδέει το Αγρίνιο με το Θέρμο, βρίσκεται το μοναστήρι της Μυρτιάς. Είναι ένα πολύ σπουδαίο βυζαντινό μνημείο με ιστορία 1000 χρόνων, ένα ονομαστό, ιστορικό και καλλιτεχνικό κέντρο της περιοχής. Ονομάζεται Μυρτιά από γειτνίασή της με την ομώνυμη κοινότητα. Είναι χτισμένο σε μαγευτική τοποθεσία με θέα στη λίμνη Τριχωνίδα. Θα παραμείνουμε για την λειτουργία και επιστροφή στην πόλη μας μετά το πέρας του μυστηρίου.


Γ’ Χαιρετισμοί - Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναυπάκτου

Αναχώρηση από Αγρίνιο: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Αναχώρηση στις 13:30 μ.μ. μέσω εθνικής οδού Ρίου – Αντιρρίου για Ναύπακτο όπου θα παρακολουθήσουμε την Θεια Λειτουργία. Μετά το τέλος της λειτουργίας συγκέντρωση και επιστροφή για Αγρίνιο.


Δ‘ Χαιρετισμοί - Ιερά  Μονή Κατερινούς  Μακρυνεία

Αναχώρηση από Αγρίνιο: 05 Απριλίου 2019

Αναχώρηση το απόγευμα ώρα 17:30 από το γραφείο για την Ιερά Μονή Παναγίας Κατερινούς Μακρυνείας Αιτωλοακαρνανίας. Βρίσκεται στην βορεινή πλαγιά του Αρακύνθου, μέσα σε πυκνόφυτη περιοχή, τρία χιλιόμετρα νότια από το χωριό Γαβαλού, στην περιοχή Μακρυνεία του Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Το μοναστήρι είναι αφιερωμένο στην Παναγία και συνδέεται με ουράνια αποκάλυψη. Θα παραμείνουμε για την λειτουργία και επιστροφή στην πόλη μας μετά το πέρας του μυστηρίου.


Κόστος κατά άτομο:

ΕπιβίβασηΠροορισμόςΤιμή/Ενήλικα
ΑγρίνιοΙ.μ. Λιγοβιτσίου5€
Ι.μ. Μυρτιάς5€
Ι.μ. Μεταμόρφωση Σωτήρος10€
Ι.μ. Κατερινούς Μακρυνείας5€


www.vavoulistours.gr
www.vavoulistours.gr
www.vavoulistours.gr


A’ Χαιρετισμοί - Ι.Μ. Ζωοδόχου Πηγής Παναγία Τρυπητή – Αίγιο

Αναχώρηση από Πάτρα: Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019

Η Παναγία «Τρυπητή», βρίσκεται στην παραλία του Αιγίου, κτισμένη σε απόκρημνο βράχο ύψους 30 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας και μέσα σε σπήλαιο - τρύπα, από όπου έλαβε και το όνομα της. Αναχώρηση από Πάτρα περίπου ώρα 15:00 από την πλατεία των Τριών Συμμάχων προσκύνημα και μετά το πέρας της λειτουργιάς επιστροφή στην πόλη μας.


B’ Χαιρετισμοί – Ι.Μ. Παμμεγίστων Ταξιαρχών – Αίγιο

Αναχώρηση από Πάτρα: Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019

Η Μονή βρίσκεται στην δεξιά όχθη του Σελινούντα ποταμού, κάτω από το βουνό Κλωκός, μέσα σε υπέροχη βλάστηση και άφθονα νερά,  απέχει 15χλμ. από το Αίγιο και αρχίζει από την Κουλούρα Αιγίου και φτάνει στο μοναστήρι διασχίζοντας το χωριό Μακρικί (Βόβοδα). Η εξαιρετικά όμορφη διαδρομή αποζημιώνει κάθε επισκέπτη-προσκυνητή. Αναχώρηση από Πάτρα περίπου ώρα 15:00 από την πλατεία Τριών Συμμάχων προσκύνημα και μετά το πέρας της λειτουργιάς επιστροφή στην πόλη μας.


Γ’ Χαιρετισμοί – Ι.Μ. Ομπλού – Αχαΐα

Αναχώρηση από Πάτρα: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Σε υψόμετρο 860 περίπου μέτρων και άνω του χωριού Σαράβαλι, λειτουργεί το ιστορικό Μοναστήρι της Όμπιλ Παναγίας, κατά τους αλβανόφωνους της περιοχής. Η Μονή ιδρύθηκε την περίοδο των Παλαιολόγων, σε τοποθεσία αρκετά ασφαλή, λόγω της ύπαρξης τριγύρω τριών φρουρίων (Σαραβαλίου, Σιδηροκάστρου και Σαρακηνόκαστρου), πάνω στα ερείπια προϋπάρχοντος μοναστικού ασκητηρίου. Σήμερα στη Μονή φυλάσσονται, τρία τεμάχια του Τίμιου Ξύλου, πάρα πολλά λείψανα Αγίων, αργυρός Σταυρός Αγιασμού του 1789, δύο παλιές εικόνες με την Παναγία Βρεφοκρατούσα και πολλά κειμήλια αξίας. Αναχώρηση από Πάτρα περίπου ώρα 15:00 από την πλατεία Τριών Συμμάχων προσκύνημα και μετά το πέρας της λειτουργιάς επιστροφή στην πόλη μας.


Δ‘ Χαιρετισμοί – Ι. Μ. Παναγίας Ελεούσας – Πιτίτσα Αχαΐας

Αναχώρηση από Πάτρα: 05 Απριλίου 2019

Βρίσκεται πλησίον του χωριού Πιτίτσα, μισή ώρα περίπου από την Πάτρα, μέσα σε ένα πανέμορφο δάσος κάτω από το Σαλμενίκο, όπου υπήρχε φρούριο κατά της αρχές του 13ου αιώνα. Αρχικά, άνω της Πιτίτσας υπήρχε ασκητήριο μέσα στα έλατα και εντός σπηλιάς όπου υπάρχει και σήμερα η εκκλησία της Αναλήψεως. Το 1510, οι μοναχοί έχτισαν τη σημερινή Μονή η οποία λειτούργησε μέχρι το 1834 που θεωρήθηκε διαλυμένη. Δύο μοναχές όμως το 1947 επανίδρυσαν το Μοναστήρι το οποίο λειτουργεί μέχρι και σήμερα. Αναχώρηση από Πάτρα περίπου ώρα 15:00 από την πλατεία Τριών Συμμάχων προσκύνημα και μετά το πέρας της λειτουργιάς στην επιστροφή στην πόλη μας.


Κόστος κατά άτομο:

ΕπιβίβασηΠροορισμόςΤιμή/Ενήλικα
ΠάτραΙ.Μ. Ζωοδόχου Πηγής Παναγία Τρυπητή10€
Ι.Μ. Παμμεγίστων Ταξιαρχών10€
Ι.Μ. Ομπλού10€
Ι.Μ. Παναγίας Ελεουσας-Πιτίτσα10€ • Μεταφορά με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 • Εισόδους σε μουσεία
 • Ατομικά  έξοδα όπως φαγητά & ποτά


Κριτικές

Αφήστε κριτική
0 κριτικές
 • Τοποθεσία
 • Ξεναγός
 • Τιμή
 • Ποιότητα