Μια βιβλιοθήκη με άρωμα ελληνικό στο κέντρο του Μανχάταν - Vavoulis tours

  2641021104  |    info@vavoulistours.gr

  Λογαριασμός   |     Wishlist  |  V-Magazine

Μια βιβλιοθήκη με άρωμα ελληνικό στο κέντρο του Μανχάταν

από Νέα Υόρκη

Μια βιβλιοθήκη με άρωμα ελληνικό δεσπόζει στο κέντρο του Μανχάταν στη Νέα Υόρκη, η Stavros Niarchos Foundation Library (SFNL), η Βιβλιοθήκη του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που φέρει επίσημα το όνομα THE NEW YORK PUBLIC LIBRARY.
Η Βιβλιοθήκη βρίσκεται στον αριθμό 455 της 5ης Λεωφόρου στον χώρο της πρώην Βιβλιοθήκης του Mid-Manhattan. Μετά από μια πλήρη ανακαίνιση, σχεδιασμένη από τους αρχιτέκτονες Mecanoo και Beyer Blinder Belle, με τη γενναιόδωρη υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και του Δήμου, είναι πλέον μια πλήρως μεταμορφωμένη, υπερσύγχρονη βιβλιοθήκη.
Εδώ μπορεί να βρει κάποιος βιβλία, wi fi, υπολογιστές, εκπαιδευτικά και ψυχαγωγικά προγράμματα για όλες τις ηλικίες, καθώς και κατάστημα από το οποίο μπορεί να προμηθευτεί βιβλία καθώς και κομψά αξεσουάρ, καλλυντικά ή κοσμήματα.

ΜΕ ΘΕΑ ΣΤΗΝ 5Η ΛΕΩΦΟΡΟ

Τώρα η Βιβλιοθήκη του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος πρωτοπορεί, ανοίγοντας για το κοινό την ταράτσα της στον έβδομο όροφο και προσφέροντας δωρεά πρόσβαση σε αυτή, ώστε το κοινό να μπορεί να απολαύσει μια μοναδική θέα του Μανχάταν στην 5η Λεωφόρο. Ο δωρεά υπαίθριος χώρος διαθέτει υπαίθρια καθίσματα για την πρόσβαση στα οποία τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Η Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος συνεργάστηκε με το εμβληματικό αρτοποιείο Amy’s Bread για να προσφέρει στους επισκέπτες μια εντυπωσιακή νέα καφετέρια στον έβδομο όροφο του κτιρίου, δίπλα στην παραπάνω προσβάσιμη βεράντα.
Έτσι ο επισκέπτης απολαμβάνει μια πλήρη εμπειρία, έχοντας την επιλογή να διαβάσει ένα βιβλίο, να κάνει τα ψώνια του, να δοκιμάσει χειροποίητα αρτοσκευάσματα, μοναδικά σάντουιτς, υγιεινές σαλάτες και γλυκά στην καφετέρια και να χαλαρώσει απολαμβάνοντας τη θέα της Νέας Υόρκης με δωρεάν πρόσβαση στην ταράτσα του ιστορικού κτιρίου.

Η πρόσβαση στην ταράτσα είναι ελεύθερη από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ από Δευτέρα μέχρι Πέμπτη, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 7 την Παρασκευή, ενώ το Σάββατο κλείνει στις 5 το απόγευμα. Την Κυριακή η Βιβλιοθήκη παραμένει κλειστή.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τα:
https://www.nypl.org/locations/snfl/event-center
https://www.nytimes.com/2021/07/04/arts/design/Stavros-Niarchos-Foundation-Library-review.html

RECOMMEND 

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Το επόμενο ταξίδι θα είναι σίγουρα στη Νέα Υόρκη

Το επόμενο ταξίδι θα είναι σίγουρα στη Νέα Υόρκη

Γιατί όταν λέμε πόλη, εννοούμε Νέα Υόρκη, σαν τον μεγαλύτερο εκπρόσωπό της. Η Νέα Υόρκη είναι ένα αιώνιο πολιτιστικό πάρτι, με όλες τις κουλτούρες του κόσμου να χορεύουν στους ρυθμούς μιας πόλης που δεν κοιμάται ποτέ. Αποτελεί παγκόσμια αφετηρία για…

0 Σχόλια

0
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ
  • Δεν βρέθηκαν προϊόντα στο καλάθι σας.