Λίμνη Τριχωνίδα - Vavoulis tours

  2641021104  |    info@vavoulistours.gr

  Λογαριασμός   |     Wishlist  |  V-Magazine

Λίμνη Τριχωνίδα

από Ελλάδα

Κατά την αρχαιότητα ο αριθμός «τρία» συμβόλιζε την αέναη ζωοποιό κίνηση και, κατ’ επέκταση, την αδιάκοπη ροή του νερού. Η Τριχωνίδα χρωστάει το όνομά της ακριβώς σε αυτήν την παράδοση.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη λίμνη της ελληνικής επικράτειας. Βρίσκεται στην Αιτωλοακαρνανία, νοτία του Παναιτωλικού όρους και βόρεια του Αρακύνθου όρους. Οι όχθες της λίμνης παρουσιάζουν μεγάλη ποικιλία: άλλοτε είναι απότομες, δημιουργώντας μοναδικές συνθέσεις και άλλοτε είναι τόσο ομαλές και απέραντες που θυμίζουν θαλασσινό ακρογιάλι.

Τα θαυμάσια χωριά γύρω από την Τριχωνίδα δημιουργούν μια σφύζουσα από ζωή κοινότητα. Κεντρικός οικισμός είναι το Θερμό, στα βορειοανατολικά της λίμνης. Η περιοχή, πέρα από το φυσικό κάλλος, είναι γνωστή για τα ιαματικά λουτρά και τις εξαιρετικές ποικιλίες εσπεριδοειδών. Η Τριχωνίδα ανήκει στο δίκτυο Natura 2000, λόγω της μεγάλης σημασίας της ενδημικής πανίδας και χλωρίδας.

RECOMMEND 

ΜΠΟΡΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Θάσος: 5 λόγοι για να την επιλέξετε για τις διακοπές σας

Θάσος: 5 λόγοι για να την επιλέξετε για τις διακοπές σας

Οι βουτιές στις ωραιότερες παραλίες, οι βόλτες στα ορεινά και παραθαλάσσια χωριά, το κολύμπι στο «δάκρυ της Αφροδίτης» και όλα όσα θα κάνουν αξέχαστες τις διακοπές σας στη Θάσο Τι είναι αυτό που κάνει τη Θάσο μοναδική; Είναι οι θαυμάσιες…

5 λόγοι για να ταξιδέψεις στην Καβάλα

5 λόγοι για να ταξιδέψεις στην Καβάλα

Η Καβάλα συνδυάζει μοναδικά ιστορία και πολιτισμό, αρχιτεκτονικά αξιοθέατα και ανθισμένες αυλές, οργανωμένες παραλίες και φυσικούς θησαυρούς… Αρκεί να ξέρεις που να ψάξεις. Τα κτίρια, τα μνημεία, τα μαγαζιά, το φαγητό, οι αρχαιολογικοί χώροι και οι παραλίες της είναι τα μυστικά που…

0 Σχόλια

0
ΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΣΟΥ
  • Δεν βρέθηκαν προϊόντα στο καλάθι σας.